Gå til sidens hovedinnhold

Siste innspurt før åpning av ny barnehage

Artikkelen er over 5 år gammel

Mandag kommer de første ungene i Fagerlund barnehage. Fredag var det hektisk innspurt for å gjøre klart.

JAREN: Da vi var innom var det travel aktivitet i hele bygget. Håndverkere drev med siste finpuss. På småbarnsavdelingen jobbet elektriker Preben Nygård med å koble strøm på koketopp og komfyr. Innredning, ny og gammel, ble båret inn. Renholdere vasket rundt etter byggeperioden, og flere av de som skal jobbe i barnehagen var også på plass.

30 søkere til en stilling

På kjøkkenet møtte vi Monica Gustavsen og Jeanette og Are Sørbråten. De tre har jobbet i Solheim, og følger gamlesjef Torill E. Myhrstuen til Fagerlund.

– Det er moro med alt nytt. Vi gleder oss veldig til ungene kommer, sier Monica Gustavsen til Hadeland.

Fagerlund får totalt ti ansatte i oppstarten.

– Det har vært en fryd å rekruttere. Mange har søkt, og bare på en stilling hadde vi 30 søkere, forteller styrer Myhrstuen.

 

Erstatter Moen

Nye Fagerlund barnehage erstatter Moen barnehage. Utegruppa i Gran kommunale familiebarnehage skal imidlertid bruke lokalene i Moen som base.

Vi var ikke de eneste som ville snakke med barnehageleder i Gran, Mona Mikalsen, og styrer Torill E. Myhrstuen fredag formiddag. «Hvor skal den, vil du ha det sånn, er det greit at vi setter denne her?». Spørsmålene haglet.

– Dette er selve rufsedagen, slår Mona Mikalsen fast. Siste arbeidsdag før åpning blir alltid hektisk.

– De som kjører Røysumslinna tror neppe noe er klart. Vi flytter inn som planlagt, selv . Vi åpner den søndre delen, mens det blir bygging mot nord fram til i oktober, sier Mikalsen.

Hun benytter anledningen til å skryte av Tronrud Bygg som har hatt jobben med å bygge ny barnehage mens det har vært skole på området, og brukt sommeren på å rive det som skal rives.

BILDESERIE:

Bildeserie

Bildeserie: Fagerlund barnehage

 

Avdelingsbarnehage

 

I øverste etasje i barnehagen skal de minste barna holde til. To avdelinger ligger vegg i vegg, med gjennomgang mellom avdelingene. I underetasjen skal de eldste holde til.

– Dette er så etterlengtet. Senest i vår kunne vi lese at folk var misfornøyde for at de ikke hadde fått barnehage i området Jaren/Brandbu. Dette gir oss mye bedre fleksibilitet. Barnehagetilbudet vårt totalt sett styrkes, samtidig som vi fortsatt har en fin kombinasjon av små og store barnehager, sier Mikalsen.

 

Mange på vent

Fagerlund barnehage bygges på samme sted som Fagerlund skole har holdt til helt fram til i juni i år. Den aller eldste delen av skolen med administrasjonsbygg, gymsal og klasserom er revet. I løpet av de nærmeste ukene vil 40 barn fordelt på tre avdelinger være på plass.

Når hele barnehagen er ferdig vil det være plass til 120 enheter. Planen er to avdelinger for barn under tre år. Der teller ett barn for to. Det betyr at barnehagen sannsynligvis får 95 barn. Inntaket vil skje fra nyttår.

– Vi har fortsatt barn på venteliste, så vi har tro på at plassene vil fylles, sier Mikalsen.

Søkningen til den nye barnehagen var ikke spesielt høy i vår.

– Mange hadde Fagerlund på andrevalg. Vi tror mange ville se at barnehagen ble ferdig før de søkte, sier Mikalsen.

Styrer Torill Myhrstuen forteller at hun allerede har hørt fra foreldre som gjerne søker seg til Fagerlund fra neste år.

Barnehagen er ifølge Mikalsen bygget etter dagens krav. Det betyr eksempelvis at det er satt av plass til arbeidsplass for pedagogisk personale, garderober, heis, eget toalett for kjøkkenpersonale etc.

– Dette blir så bra. Folk gløder og gleder seg. Bare vi får gjort unna helgen nå, så kommer vi nok i mål, sa Myhrstuen fredag.

 

Kommentarer til denne saken