Familiens advokat: – En grusom og umenneskelig handling

Advokat Svein Holden møte pressen i forbindelse med saken hvor en kvinne angivelig er bortført fra huset ditt på Fjellhamar i Lørenskog. Holden er ektemannen, milliardær Tom Hagen, sin bistandsadvokat.

Advokat Svein Holden møte pressen i forbindelse med saken hvor en kvinne angivelig er bortført fra huset ditt på Fjellhamar i Lørenskog. Holden er ektemannen, milliardær Tom Hagen, sin bistandsadvokat. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Svein Holden opplyser at familien til bortførte Anne-Elisabeth Falkevik Hagen opplever den angivelige kidnappingen som en grusom og umenneskelig handling.

DEL

– Det er ingen tvil om at familien opplever bortføringen som en grusom og umenneskelig handling. For familien har det vært tungt og det er fortsatt utrolig krevende og utmattende å være i en slik situasjon over lang tid, fortalte Svein Holden da han holdt en pressekonferanse på sitt kontor onsdag ettermiddag.

Svein Holden er oppnevnt som bistandsadvokat for familien til Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) som ifølge politiet ble bortført 31. oktober i fjor.

Som tidligere omtalt onsdag, har gjerningsmennene framsatt krav om løsepenger i form av kryptovaluta. Om kravet ikke innfris, har kidnapperne kommet med trusler som går på Falkevik Hagens liv og helse.

BAKGRUNN: Anne-Elisabeth fra Gran kidnappet fra sitt eget hjem – kidnapperne ber om løsepenger i kryptovaluta

Følger politiets råd

Politiet har i lang tid bedrevet en stor og hemmelig etterforskning etter bortføringen. Ifølge bistandsadvokat Svein Holden har familien stor tiltro til politiets jobb.

– Familien synes selv de blir meget godt ivaretatt av politiet. De har også tiltro til at politiet etterforsker på best mulig måte, sier Holden.

Savnet: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen.

Savnet: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen. Foto:

Det ble kjent tidligere onsdag at politiet har frarådet familien å imøtekomme motpartens krav.

– Familien er til syvende og sist de som må vurdere eventuell betaling av løsepenger. Vi kan bidra med informasjon om konsekvenser av slikt fra andre saker med samme tema, sa politiinspektør Tommy Brøske under politiets pressekonferanse onsdag formiddag.

Svein Holden bekrefter at familien følger politiets råd.

– Politiet har gitt famlien en klar anbefaling om å ikke gi etter for kravene. Familien har valgt å følge politiets råd.

Holden sier videre at familien ønsker å komme igang med en prosess for å få Anne-Elisabeth Falkevik Hagen hjem igjen.

– Vi håper at dagens offentliggjøring av saken vil bidra til at vi kommer i kontakt med dem som har bortført Anne-Elisabeth. Familien ønsker en bekreftelse på at alt står bra til med henne. Får de det, er familien innstilt på å innlede en prosess for å få henne trygt hjem, sier Holden.

Bistandsadvokaten ville ikke kommentere spørsmål om hvorvidt beslutningen om å ikke utbetale løsepenger var knyttet til det faktum at de ikke hadde hørt noe fra Hagen. På generelt grunnlag sa han imidlertid at det har vært en svært vanskelig avgjørelse for familien.

Familiens bistandsadvokat Svein Holden møtte i dag pressen.

Familiens bistandsadvokat Svein Holden møtte i dag pressen. Foto:

Gift med milliardær

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) er gift med eiendoms- og aksjeinvestoren Tom Hagen. De bor i en enebolig ved Langvannet på Fjellhamar i Lørenskog. Sammen har de tre voksne  barn – to døtre og en sønn.

Familien blir bistått av flere aktører, blant annet helsevesenet.

Markedsverdien av Tom Hagens formue ble i 2018 beregnet til å være på 1,6 milliarder kroner, ifølge Kapital.

Milliardformuen har han opparbeidet seg gjennom blant annet eiendom og investeringer i strøm- og oljeaksjer. Investeringene er plassert gjennom to heleide selskaper: Tom Hagen Eiendom AS og Holding 2 AS.

Gjennom disse selskapene eier Hagen helt eller delvis 18 selskaper og datterselskaper.

Etter det Romerikes Blad får opplyst, skal Anne-Elisabeth Falkeid Hagens nærmeste familie ha blitt etterforsket grundig av politiet innledningsvis. Politiets etterforskning peker imidlertid foreløpig på at 68-åringen er tatt av utenforstående.

LES OGSÅ: Dette er Hagens imperium 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.