Familiens bønn: – Vi er innstilt på å finne en løsning som gjør at hun kan komme hjem til sine kjære

Advokat Svein Holden deltok mandag kveld i TV2-programmet Åsted Norge i forbindelse med saken hvor en kvinne angivelig er bortført fra huset ditt på Fjellhamar i Lørenskog. Holden er ektemannen, milliardær Tom Hagen, sin bistandsadvokat.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Advokat Svein Holden deltok mandag kveld i TV2-programmet Åsted Norge i forbindelse med saken hvor en kvinne angivelig er bortført fra huset ditt på Fjellhamar i Lørenskog. Holden er ektemannen, milliardær Tom Hagen, sin bistandsadvokat. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Familien Anne-Elisabeth Hagen (68) ber de antatte kidnapperne om å opprette en annen og bedre kommunikasjonsplattform med familien.

DEL

Det fortalte familiens bistandsadvokat Svein Holden da han holdt en form for appell på TV 2-programmet «Åsted Norge» mandag kveld.

Politimesteren: – Vi har ikke funnet tilsvarende saker i hele verden 

– For familien én ting overordnet alt: De ønsker å få henne hjem i godt behold så raskt som mulig. Derfor ønsker de å komme i bedre og annerledes kontakt med de som holder Anne-Elisabeth, sier Holden.

Snart elleve uker etter at hun forsvant fra sitt hjem ved Langvannet på Fjellhamar, har familien fortsatt ikke fått et eneste livstegn etter kvinnen.

– Dersom vi får bekreftet at hun er i god behold, så er familien innstilt på en finne en løsning på å få henne hjem til sine kjære, sier Holden, som dog ikke vil presisere hva han legger i det.

Han sier familien er sterkt preget av situasjonen.

– Det setter sine spor. Familien føler fortvilelse og maktesløstehet. Det er utmattende å leve i en slik situasjon, sier Holden

Trenger mer informasjon

Det har gått 75 dager siden onsdag 31. oktober 2018 – dagen det sist ble gitt sikre livstegn etter den 68 år gamle trebarnsmoren.

Siden den gang har et stort apparat i politiet etterforsket saken, og politiet har hele tiden jobbet ut fra en hovedhypotese om at Hagen er bortført mot sin egen vilje.

– Vi trenger mer informasjon for å komme videre i etterforskningen, sier han i tv-programmet.

Etter at saken sprakk i media i forrige uke, har politiet fått inn flere hundre tips.

Politiinspektør Tommy Brøske erkjenner i programmet at politiet håper at enda flere skal gå til politiet med sine observasjoner.

– Vi er svært opptatt av at man ikke vurderer sin egen informasjon om den er relevant eller ikke, sier han.

Mange jobbet hemmelig

Da nyheten om bortføringen ble gjort kjent for allmennheten onsdag forrige uke, hadde politiet i 10 uker allerede drevet en topphemmelig etterforskning.

Også innad i politiet skal det ha vært hemmelighold rundt saken, til tross for at mange mennesker jobbet med saken på fulltid. Etter det Romerikes Blad får opplyst, skal flere politiansatte ha blitt like overrasket som den øvrige befolkningen da nyheten om forsvinningssaken sprakk.

Politimester Jon Steven Hasseldal bekrefter overfor RB at man i etterkant av offentliggjøringen har koblet inn enda flere ressurser i etterforskningen.

– Vi hadde et stort apparat i gang, også da man jobbet i det skjulte. Siden saken ble kjent, har man satt på noe mer ressurser, forklarer han.

FAKTA

  • Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) ble antatt bortført fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog om morgenen eller formiddagen 31. oktober 2018.
  • Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (68) – varslet politiet samme dag.
  • Over ti uker etter bortføringen, onsdag 9. januar, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforskningen ble holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.
  • Det er så langt ikke kommet tegn på at hun er i live, og heller ikke det motsatte. Politiet vet ikke om hun blir holdt skjult i utlandet.
  • Det er fremmet krav om løsepenger, utbetalt i kryptovaluta, og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av gjerningspersonene. De krever 9 millioner euro i monero, en konstruert valuta som er nær usporbar, ifølge VG.
  • Politiet tror de har å gjøre med profesjonelle aktører.
  • Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol.
  • Et videoopptak viser tre personer som passerer Tom Hagens kontorlokaler 31. oktober. En syklist ble fredag avhørt og sjekket ut av saken. De to andre personene har ennå ikke meldt seg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.