(Oppland Arbeiderblad)

(GUDBRANDSDØLEN DAGNINGEN): Produksjonsselskapet Strix Televisjon, som står bak seersuksessen Farmen, er på leting etter ny Farmen-gård til innspilling av en ny sesong.

Ønsker tips

Nå leter de etter egnede gårder på hele Sør- og Østlandet, og håper på gode tips.

- Vi ser etter eiendommer hvor det gjerne har vært eller er et gammelt gårdsbruk eller husmannsplass. Vi reiser 100 år tilbake i tid, så gården bør derfor helst ligge litt for seg selv, slik at moderne bygninger, kraftledninger eller lignende ikke er synlig fra gården. Stedet må også ligge nær vann (sjø/innsjø/tjern), samt ha gode solforhold og dyrkbar jord, forteller Magnhild Flatøy Kolstadbråten, produksjonsleder i Strix Televisjon AS.

Har du, eller vet du om en slik gård? Da vil produksjonsselskapet gjerne ha epost fra deg med adresse og bilde av stedet. Du må også legge ved kontaktinfo til eierne. Eposten kan sendes til farmengard@strix.no.

- Kanskje finner vi neste Farmen-gård i ditt distrikt, sier Kolstadbråten.

Vært i Valdres

Farmen har hatt mange deltakere fra Oppland og Hedmark. Forrige sesong var det deltaker fra Gjøvik og Lillehammer. Kristian Krubel Djupnes ble en seer-favoritt, men det var Halvor Sveen som vant.

Farmen har tidligere blitt spilt inn i Valdres. Det var i 2012 at innspillingen ble lagt til Nordre Landmark gård ved Begna.