Håper å feire 50 år med rekordinnsamling

Reidunn fløtre trbojevic, ruth kari sørumshagen, eivind sørum, allehelgen, kirker, sorgmøte sorg

Reidunn fløtre trbojevic, ruth kari sørumshagen, eivind sørum, allehelgen, kirker, sorgmøte sorg

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tirsdag 4. april skal konfirmantene i Gran og Lunner gjøre sitt bidrag når Fasteaksjonen til Kirkens Nødhjelp feirer 50 år.

DEL

Rent vann kan redde liv, og urent vann kan ta liv. Alle land i verden, også Norge, har sagt at alle skal ha tilgang til rent vann innen 2030.

I fjor kom det inn 34 millioner kroner til Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon. Pengene sørget for at mange tusen mennesker har fått tilgang til rent drikkevann, og på den måten reddet menneskeliv. Men det er enda mange som mangler rent vann.

Landsdekkende aksjon gjennom 50 år

– Det er stort å få være en del av en landsomfattende aksjon, der menigheter over hele landet går sammen om å gi flere rent vann. Mange vil si at det ikke er vår oppgave å sikre rent vann til folk i andre land, men som kirke er vi del av en verdensomfattende bevegelse, og vi i Gran og Lunner menighet skal ta vår del av ansvaret, sier diakonene Ruth Kari Sørumshagen og Reidunn Fløtre Trbojevic i henholdsvis Gran og Lunner.

Fasteaksjonen blir arrangert i byer og bygder over hele landet, og det er i år den 50. gangen at Kirkens Nødhjelp arrangerer aksjonen. I år er også Fasteaksjonen den diakonale delen av Den norske kirke sin markering av at det er 500 år siden den lutherske reformasjonen skjedde.

Millioner med urent drikkevann

– Diakoni er en helt sentral del av en kirke sin virksomhet, og Kirkens Nødhjelp er stolte av å være den diakonale delen av 500-årsmarkeringen av reformasjonen. Vi vet også at dette jubileet blir feiret i kirker i landene hvor vi driver med nødhjelp og bistand, og det er fint å se hvordan tro kan bygge bruer, sier generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Anne-Marie Helland i en pressemelding.

Over hele Norge vil bøssebærere banke på dører fra den 2. til 4. april slik at flere kan få rent vann. Gjennom de 50 årene Fasteaksjonen har blitt arrangert har en million nordmenn gått med bøsser, og flere hundre tusen mennesker har fått hjelp på ulike vis.

I år er det rent vann som står i sentrum, for selv om rent drikkevann er en rett alle mennesker har, så er det likevel millioner av mennesker som ikke har tilgang til slikt vann i dag.

Lokale innsamlinger

– Det har vi tenkt å gjøre noe med sammen med Kirkens Nødhjelp. Vi vil besøke så mange hjem som mulig, slik at flest mulig kan få sjansen til å støtte Kirkens Nødhjelps arbeid, og at flere på den måten kan få rent drikkevann, sier diakonene i Gran og Lunner.

Lørdag 1. april vil konfirmantene i Bjoneroa stå med bøsser ved butikken og gå på eldresenteret.

Tirsdag 4. april er dagen da det er lurt å ha kontanter hjemme for da kommer konfirmantene med bøsser og ber om at du blir med oss på laget, så det kan bli mange flere brønner med rent vann rundt om i verden.

Torsdag 6. april vil barnekoret Kormix ha konsert i Kulturhuset i Bjoneroa der all inntekt går til Fasteaksjonen.

Søndag 2. april blir det ungdomsgudstjeneste i Lunner kirke med fokus på Fasteaksjonen.

– Vi er veldig takknemlig om også flere voksne vil stille som sjåfører 4. april. Da rekker vi over enda flere hus, sier diakonene i Gran og Lunner.

Artikkeltags