Gå til sidens hovedinnhold

Fasteaksjonen

Ditt Hadeland

Hvert år har konfirmantene i Lunner og Gran gått fra dør til dør med bøsser i tiden rett før påske. På denne måten har konfirmantene vært med på en stor dugnad for å hjelpe Kirkens Nødhjelp i deres fantastiske arbeid rundt om i verden. Kirkens Nødhjelp har mange års erfaring med å hjelpe i nødssituasjoner og kriser. Gjennom dette arbeidet har de erfart at det som ofte er det kritiske i vanskelige situasjoner er tilgangen til rent vann.

Der er derfor blitt eksperter på å lete etter vann og borre brønner for at folk som bor avsides og vanskelig til, skal få tilgang på rent vann og gode sanitærforhold. Det gjør at jenter som før brukte flere timer hver dag på å hente vann til familien, nå kan få gå på skole i stedet og de kan få lov å være barn. Det betyr også at mange slipper sykdommer og tidlig død på grunn av forurenset vann.

Nå med koronapandemien som sprer seg ut over hele verden, er det viktigere enn noen gang å ha tilgang til rent vann og såpe. Kirkens nødhjelp er i fronten for å hjelpe til med dette. Selv om du ikke får noen konfirmanter på døren med bøsse, håper vi at du likevel vil være med å støtte dette viktige arbeidet. Du kan enkelt gjøre det ved å gå inn på facebooksiden til både Lunner og Gran menighet å støtte der.

Kommentarer til denne saken