GRAN: – Det nytter ikke å kjøre bil, det har vi testa ut. Nei, det beste er nok å gå, forklarer Emil Myrdal (25), Thomas Østeng (24) og Martin Skår (24).

Kameratene har hatt Pokémon Go på telefonene sine en ukes tid og har allerede funnet seg godt til rette i den virtuelle verdenen. Med monsterheltene fra barndommen.

Til tross for at spillet ennå ikke er offisielt lansert i Norge har gutta, i likhet med mange andre, fått tak i det likevel. Pokémon Go kan trolig sies å være det heteste spillet på markedet for øyeblikket.

Hvorfor tror dere spillet er blitt så populært?

– Jeg har spilt Pokémon-spill siden 1996. Vår generasjon har gjerne et spesielt forhold til Pokémon, derfor er det alltid spennende når det kommer et nytt spill. Barnedrømmen var å bli pokémontrener, sier Emil.

– I tillegg er dette en ny måte å spille på. Man kan ikke bare sitte på rommet, men man må gå ut for å lete og fange pokémons, legger Thomas til.

 

"Utvidet virkelighet"

Pokémon Go er et såkalt "augmented reality"-spill, som betyr utvidet virkelighet.

De tre gutta forklarer med stor iver hvordan dette fungerer i praksis.

– Når man har funnet en av pokémonene på kartet holder man telefonen i en bestemt retning for å fange den. På skjermen ser det ut som at den står rett foran deg.

Målet i spillet er å fange så mange monstre som mulig. Foreløpig er det lansert 151, men ifølge Hadelands lokale spilltrio er det mange flere å ta av.

– Enn så lenge er det rundt 700 pokémons å ta av, også kan det jo utvikles flere etter hvert, forteller Emil.

 

Henter liv på Granavollen

For å kunne fange nye figurer må spillerne samle såkalte "pokéballer" på pokéstops. I Gran er det per i dag to områder hvor dette finnes, ved Gran stasjon og på Granavollen.

Det er også mulig å samle flere krefter her, blant annet ekstra liv.

– En kveld tidligere i uka var vi en gjeng oppe på Granavollen, sånn rundt klokka halv ett. Plutselig kom det flere opp dit i samme ærend. Så dette er absolutt et sosialt spill hvor det er mulig å bli kjent med nye folk, mener Thomas.

 

Hvor mye tid har dere brukt på spillet i løpet av den siste uka?

– Omtrent ti timer hver dag, svarer gutta.

De ser ikke for seg at de blir lei med det første.

– Jeg kommer nok kanskje til å bruke litt mindre tid daglig når det har gått noen uker, men det vil nok bli litt Pokémon GO hver dag i lang tid, mener Thomas.

Til slutt deler kameratene noen tips med avisens utsendte for hvordan spillopplevelsen kan bli best mulig.

– Det er viktig å ha på seg gode sko når man er ute på jakt, og powerbank (ekstra strøm til telefonen, red. anm.). Ta med mat og drikke om du skal være ute hele dagen, og solkrem, slår Emil fast.

LES OGSÅ: Mobilspillet som sender deg på gåtur

Politiet advarer mot Pokemon Go: – Barna må ikke la seg lokke