Gå til sidens hovedinnhold

Feirer 110 år med nymerkede stier

Det er med stor glede Jevnaker IF Mosjon kan invitere til fem spennende, nymerkede turer på Jevnaker Vestås.

Ditt Hadeland

Denne dugnadsgruppen av frivillige startet arbeidet sitt høsten 2019 og ber nå inn til offisiell åpning 12. juni. Da kan også Jevnaker Idrettsforening også feire 110-års jubileum. Allerede nå kan publikum nyte de flotte turene på Veståsen.

I sommer vil det tradisjonelle opplegget: Årets turmål foregå på disse nymerkede stiene. På grunn av pandemien blir det ikke lagt ut bøker for signering, men i stedet benyttet elektronisk registrering via appen Telltur.

På parkeringsplassen på Jevnaker stadion er det nå satt opp en stor, instruktiv informasjonstavle. Her finner man kart over de fem turene og detaljert beskrivelse av hver enkelt tur. Korteste tur på vel tre kilometer går til Loftberget/ Utsikten og lengste tur er vel en mil lang, den går til Østre Buttentjern. På veien kan man finne interessant lokalhistorisk informasjon om blant annet det gamle klebersteinsbruddet til Øvre Berger, om setre i området og også et krigsminne fra 2. verdenskrig.

JIF Mosjon har fått god hjelp av Jevnaker historielag i dette arbeidet. Velvillige grunneiere har man møtt hele veien og god økonomisk bistand har gruppen fått av Sparebankstiftelsen Jevnaker, Lunner Nittedal og av Jevnaker kommune.

Det er lagt ned en betydelig dugnadsinnsats. Flere hundre arbeidstimer har gått med i arbeidet med merking, rydding, bygging av bruer, klopper og rasteplasser med bord. 8. mai var et tredvetalls mennesker i sving på Veståsen. Resultatet viser seg nå i form av lettgåtte stier mellom utsiktspunkter, blinkende skogstjern, historiske steder og spennende geologi og botanikk.

JIF Mosjon ønsker god tur!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.