Gå til sidens hovedinnhold

Fikk tre billass med bøker i gave

Gran bibliotek og Gran historielag ble invitert hjem til Hans M. Næss og fikk der raust forsyne seg fra hans rikholdige, private boksamling. Tre fullastede biler med bøker og hefter ble kjørt ned til Gran bibliotek.

Ditt Hadeland

Hans M. Næss er for mange et kjent navn. Helt siden 1960-tallet har Næss hatt et glødende engasjement for lokalhistorien på Hadeland, noe hans store boksamling gjenspeiler. Han er en erfaren slektsgransker og foredragsholder. Gran historielag ble stiftet i 1976 med Næss som en av stifterne.

I 21 år (1982-2003) ledet han laget. Gjennom årene har han samlet lokalhistoriske bøker, tidsskrifter og annet av lokalhistorisk interesse. En stor del av denne samlingen blir nå tilgjengelig for Grans befolkning, til glede for alle lokalhistorisk interesserte.

Les også

I jøtt godt gjenge!

Den lokalhistoriske gaven til biblioteket utgjør flere hundre bøker. Den inkluderer blant annet bygdebøker fra ulike kommuner (stort sett innen Innlandet og Viken fylker), serien «Norske gardsbruk» i gammel og ny utgave, årbøker og jubileumsskrifter for kirker og skoler. I tillegg til en mengde enkeltstående bøker med lokal forankring til Gran og Hadeland.

Bokgaven har fått egne hyller i lokalsamlingen, og er plassert på hovedbiblioteket i Gran. Samlingen er registrert og tilgjengelig for utlån. Den er også søkbar på internett, via Gran biblioteks hjemmeside.

Vi takker herved Hans M. Næss for gaven.

Les også

Her var det butikk i 100 år. Nå er det stor interesse for det gamle landhandleriet

Les også

Jobben som biblioteksjef blir utlyst – kan bli felles stilling med Lunner

Kommentarer til denne saken