Gå til sidens hovedinnhold

Fin-fint besøk på voksenopplæringa i Gran og Lunner

Ditt Hadeland

Det ble i høst kjent at Lunnerbedriften Lydgulvsystemer vant den gjeve Mangfoldsprisen, som Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) deler ut hvert år.

Prisen går til en bedrift som har jobbet systematisk med mangfold, og som har lykkes med å sysselsette mange flerkulturelle arbeidstakere. I forbindelse med pristildelingen ønsket Imdis ledelse å besøke bedriften og treffe flyktningtjenesten og voksenopplæringa i Gran og Lunner.

Fredag 16. oktober var det duket for storfint besøk da Imdis leder, Libe Rieber-Mohn, sammen med stabsdirektør, Ragnhild Nissen-Lie og kommunikasjonsrådgiver Katarina Heradstveit ankom voksenopplæringa på Roa.

Les også

Kristian og Mohamad gikk til topps: – Denne prisen betyr at vi har lykkes

Gran og Lunner har lenge vært aktive bosettingskommuner med om lag 100 nye flyktninger i året. De to siste årene har det derimot kommet veldig få nye, under 50 personer. Flyktningtjenesten og voksenopplæringa har gode systemer for å kvalifisere nyankomne. De håpet derfor at besøket ville bidra til at gjestene fikk øynene opp for det gode arbeidet som bedrives, og at kommunene også i framtida vil bli anmodet om å bosette flyktninger.

Gjestene fulgte først nybegynneropplæringen for nyankomne flyktninger fra Syria, Kongo og Eritrea. Leder av flyktningtjenesten, Tonje Sommerset, ønsket alle velkommen. Så var det duket for lunsj, der både ordfører Harald Tyrdal fra Lunner og varaordfører Pål-Arne Oulie fra Gran deltok.

Les også

Tonje (40) er ny leder for flyktningtjenesten: – Før brukte jeg mellom to og tre timer på pendling hver dag

Deretter fortalte rektor, Vibeche Holte, om skolens drift og om to nasjonale grunnskole- og kvalifiseringsprosjekter som skolen er engasjert i. Til slutt fikk gjestene se at Lydgulvs leder Kristian Mellem live streamet en samtale med to arbeidstakerne i Oslo. Opptaket viste de ansatte travelt opptatt med å legge gulv. Flyktningene fortalte om sitt arbeid, og filmet fra arbeidsstedet. Etter lunsj gikk turen til Lydgulvs kontorer på Lunner, der gjestene fikk møte to arbeidskarer i full sving.

Dagens siste stopp var Grinakervev i Brandbu. Den tradisjonsrike bedriften har ansatt tre tidligere flyktninger, to syersker og en maskiningeniør. Gjestene fikk møte de ansatte til en prat og omvisning. Etterpå benyttet de anledningen til å handle med seg en ekte busserull. Hadeland viste seg fra sin vakreste side i strålende høstsol. Gjestene takket for flott rundtur med nyttig program og hyggelige verter.

Les også

– Stadig flere menn oppdager at vi på Grinakervev har noe å by på

Kommentarer til denne saken