Fine, trygge jule- og vinterdager ønsker vi deg!

Av

Denne hilsenen deles også ut av hjemmetjenestene, Frivilligsentralene og er formidlet på Radio Randsfjord.

DEL

Ditt Hadeland Vi håper å nå ut med budskapet om at du og jeg, vi alle, må bry oss om nå. Bidra til livsgnist for andre. Mange opplever vanskelige dager. Vi må fortelle at det er hjelp å få til de som trenger det, ikke alle har så stort nettverk eller omsorgspersoner rundt seg. Med dette håper vi å bidra til at alle opplever trygge og trivelige jule- og vinterdager nå, etter utfordrende måneder med koronapandemien.

Hjertelig takk til dere eldre

Som har bidratt til at vi tross koronapandemien, bor i ei fin, trygg bygd. I et fantastisk, vakkert kulturlandskap i Lunner og Gran kommuner.

Og tusen takk til alle, unge som eldre som bidrar til å holde hjula i gang og bryr dere på ulike måte nå.

«Når nettene blir lange og kulda setter inn. Så sier vesle musemor til ungeflokken sin: Hvis ingen går i fella, men passer seg for den, skal alle sammen snart få feire jul igjen! Hei sann og hopp sann og fallerallera!»
(Musevisa av Alf Prøysen)

Akkurat som musemor er vi opptatt av omsorg for hverandre. Vi erfarer at flere har det vanskelig nå, med få møteplasser og liten kontakt med andre. Derfor er vår felles oppfordring: Ring en bekjent og gjør en forskjell. Ta vare på hverandre!

Hjelp å få

Kjenner du noen som trenger hjelp? Eller trenger du? Frivilligsentralene tilbyr både ringe – og besøksvenn, og formidler videre om du trenger handlehjelp. Vi kan også bidra med munnbind og batteri til røykvarsler (så lenge beholdningen rekker)

Er du bekymret for din eller andres brannsikkerhet, eller du trenger råd? Ring brannvesenet eller meld fra på branntips.no Har du spørsmål om trygghetsalarm med røykvarslere eller hjelpemidler, ring kommunen. Vi ønsker å bidra til at alle har det trygt og trivelig. Brannsikkerhetsutstyr kan kjøpes i flere lokale forretninger.

Ring en bekjent eller inviter med en venn på gåtur

Vi erfarer at mange savner sosial kontakt. Hvis alle prater med en nabo eller inviterer med en venn på gåtur, vil vi nå mange. Ring en bekjent, ikke bare sitt og vent på telefonen. Bli med å spre glede og gi livsgnist.

– Kanskje det er nettopp i år vi skal gjenoppta tradisjonen med å sende et hyggelig julekort med noen linjer, oppfordrer Frivilligsentralene.

Å stå sammen i ei vanskelig tid gir tro, håp og kjærlighet.

Dere som opplevde krigen ga aldri opp. Alle har vi slektninger som kjempet. Tok vare på hverandre og sammen bygget opp igjen landet vårt og bygda vår. Dere har gjort verdens beste jobb! Tenk, takket være deres innsats bor vi i ei av verdens beste og tryggeste bygd. Det er ingen selvfølge. Vi er så heldige. Nå må vi trå til sammen igjen. Gi håp, tro og kjærlighet til andre slik at alle bevarer livsgnisten.

Det ligger mye kjærlighet i å hjelpe hverandre. Derfor: Ring en bekjent.

Med de beste ønsker om ei trygg og trivelig adventstid. Gledelig jul og et riktig godt nytt år ønsker vi deg! Husk: Det er alltid hjelp å få!

Telefonnummer til oss:
Lunner Frivilligsentral: 46 44 25 20
Gran Frivilligsentral: 47 38 23 11
Brannvesenet: 91 24 53 00
Ved brann: Kom deg ut og ring: 110

Beste hilsen Mona Haugen i Frivilligsentralen i Lunner, Marianne Orvang i Frivilligsentralen i Gran, Paivi Kettler i hjemmetjenesten i Lunner kommune, Anne K. Slette i hjemmetjenesten i Gran kommune og Bjørg Lomsdalen Næss i «Trygt hjem for alle» -gruppa i Lunner – Gran brann og redning.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken