Matheo fikk størst fisk

Matheo Andersen Meltzer (5) fikk dagens største fisk under Fiskesommer ved Harestuvatnet.

Matheo Andersen Meltzer (5) fikk dagens største fisk under Fiskesommer ved Harestuvatnet. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag inviterte Lunner Jeger- og fiskerforening til «Fiskesommer». Målet var å slå et slag for hobbyfiske ved å invitere barn med på fisketur.

DEL

HARESTUA: Om lag tjue fiskere besøkte leirplassen ved Harestuvantet i løpet av dagen, hovedsakelig barn i følge med voksne.

– Vi opplever at hobbyfiske er på tur ut, derfor håper vi å skape litt mer interesse omkring aktiviteten, sa Marius Godli fra Lunner Jeger- og fiskerforening.

Han var en av ekspertene som instruerte ivrige fiskere helt ned i treårsalder, både i kast og kunsten å tre mark på kroken. Selv om arrangørene var fornøyde med antall besøkende, hadde de kapasitet til å ta imot flere.

Å tre sin egen mark

En av de aller mest ivrige fiskerne var 12 år gamle Martin Thomassen Driveklepp fra Harestua. Han lærte kasteteknikk og fikk snøret langt ut etter hvert, i tillegg kunne han tre mark selv.

Fikk fisk på kroken: 12 år gamle Martin Thomassen Driveklepp viser frem dagens fangst.

Fikk fisk på kroken: 12 år gamle Martin Thomassen Driveklepp viser frem dagens fangst. Foto:

– Jeg har fisket en del før, men jeg har likevel lært mye i dag, sa Martin, som viste fram dagens fangst: en abbor som nok ikke metter så mange.

Matheo (5) fikk storfisk

Matheo Andersen Meltzer var en av de som fikk storfisk på kroken. Han viste stolt fram fangsten, og kunne fortelle at mamma Renate måtte hjelpe til for å få abboren på land.

En annen ivrig fisker var Marion Evje (5). Hun hadde tatt turen sammen med bestemor, og ventet tålmodig på napp.

– Vi skal grille i ettermiddag, og håper å få en fisk vi kan legge på grillen kunne de to fortelle.

Marion følger spent med på duppen sammen med mormor Gunn Evje.

Marion følger spent med på duppen sammen med mormor Gunn Evje. Foto:

Jeger- og fiskerforeningen hadde etablert leirplass med gapahuk og bålpanne. Her ble det grillet og servert mat, og Kenneth Andersen kunne fortelle om større avsetning på pølsene enn fisken.

Artikkeltags