Gå til sidens hovedinnhold

NVE sender ut nytt flomvarsel

Artikkelen er over 2 år gammel

NVE Sender ut flomvarsel på gult nivå på grunn av snøsmelting.

Følgende melding ble sendt ut av NVE mandag formiddag: «Stigende temperaturer vil føre til stor snøsmelting. Dette vil gjelde alle områder hvor det fortsatt ligger snø, også i høyfjellet. Med dagens prognoser forventes vannføringen å stige også utover prognoseperioden grunnet vedvarende høye temperaturer».

Dette fører altså til flomvarsel på gult nivå, som er laveste nivå flomvarsel, selv om NVE mener at flommen kan gi skader lokalt.

NVE melder videre om at kraftig snøsmelting vil føre til økende vannføring i elver og bekker som drenerer områder med snø. Reguleringer vil i noen tilfeller virke flomdempende, og varselet vil derfor ikke nødvendigvis gjelde i alle regulerte vassdrag.

Konsekvensene av snøsmeltingen kan bli lokale oversvømmelser og erosjonsskader i bekker og mindre elver. NVEs råd til folk blir derfor å holde seg oppdatert på utviklingen av været og den hydrologiske situasjonen.

«Følg med på værprognoser og værradar, samt oppdateringer på varsom.no. Sikre og flytt verdier bort fra utsatte områder», oppfordrer de.

Med verdier som kan sikres mener de campingvogner, biler og annet løsøre. Det anbefales også at stikkrenner og dreneringsvegen blir renset, i tillegg til at vannveger og avløpsrør blir holdt fri for snø, is og andre ting som kan tette.

 

Kommentarer til denne saken