Gå til sidens hovedinnhold

Flott feiring av Harestua kapells 20-årsjubileum

Torsdag kveld var det stappende fullt i Harestua kapell av mennesker som ønsket å være med på feiringen av kapellets 20-års jubileum.

Ditt Hadeland

Grua og Harestua menighetsråd, med lederen Berit Skjørshammer i spissen, hadde trommet sammen et mangfoldig og spennende program med flott musikk og gode interessante taler. Her var evigunge Marie Kleven som hadde ideen til kapellet en gang midt på 1990-tallet da hun var kirkeverge i Lunner.

Hun delte historien med oss om hvordan kapellet ble til. Presten i Grua/Harestua sokn, Stian Elysian, formidlet på en levende måte hvordan det er å være prest akkurat her. Vår nye prost, Christofer Solbakken, hadde sitt første besøk i kapellet, og han var begeistret. I tillegg var ordfører Harald Tyrdal til stede på vegne av Lunner kommune. Han hadde med seg både gode ord, blomster (som Marie Kleven fikk på vegne av dem som hadde stått for realiseringen av bygget) samt 2500 kroner som skulle gå til kapellet. Så var det menighetsrådslederen, Berit Skjørshammer, og kirkeverge Amund Gillebos tur til å både takke – men også utfordre både kommunen og alle oss andre til å se framover. Harestua vokser – og behovet for en arbeidskirke, en kirke med flere funksjoner, vil bli bare større med årene.

Gjennom hele kvelden kunne vi nyte å høre Frøydis Lunner Lindstad på piano og Kjell Berget på trompet og flygelhorn. Til alt overmål fikk vi en herlig opplevelse mot slutten av kvelden da Harestukoret under ledelse av Ellen Sæthereng kronet en meget vellykket 20-årsfeiring med nydelig sang og musikk. Som seg hør og bør ble det hele avsluttet med kaffe og kaker signert menighetsrådet og gratislotteri med rause premier fra det lokale næringslivet.

Det gror godt på Harestua!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.