HADELAND: Folk i Gran og Lunner kan nå på enkelt vis bli kjent med nye mennesker.

– Flere har ytret ønske om å bidra, nå har de sjansen, sier Hilde Grøndahl Tangen ved Gran frivilligsentral.

Tirsdag ettermiddag ble Facebook-siden «Flyktningvenn i Gran og Lunner» lansert. Her er det mulig å fylle ut et enkelt skjema for å registrere seg for vennskap.

LES OGSÅ: Starter ny møteplass på nett

Flyktningtjensten kobler folk sammen

Initiativet er et samarbeid mellom flyktningtjenesten, diakonene og frivilligsentralene i Gran og Lunner og Landsbyen Brandbu.

– Vi fikk en henvendelse fra Helge Midttun i Landsbyen Brandbu som ønsket at frivilligsentralene skulle dra i gang noe slikt. Vi hadde et møte med diakonene og flyktningtjenesten og vi fant ut at vi måtte gjøre det enklest mulig for folk å bidra. Her kreves det ingen kurs, bare et ønske om å delta, sier Tangen.

Skjemaet inneholder blant annet spørsmål om alder, bosted og interesser.

– Det er bare å levere det til noen av oss, så gjør flyktningtjenesten jobben med å kople folk sammen. De vet hvem som passer til hvem, på bakgrunn av svarene i skjemaet, sier hun.

LES OGSÅ: Hjelper nye hadelendinger med å finne seg til rette

Mange henvendelser

På Facebook-siden skriver Tangen at en «flyktningvenn kan bidra med mye. Besøk, følge til arrangementer eller som en døråpner til våre sosiale nettverk og vårt lokalsamfunn».

Til Hadeland forklarer hun at initiativtakerne har opplevd ønske ute i befolkningen om et slikt tilbud.

– Vi har alle fått henvendelser. Jeg tror absolutt det er mange som vil bidra. Her er det mulighet for å gjøre veldig mye forskjellig, i tråd med egne interesser. Fotball, skigåing, turer eller hva som helst. Det viktigste nå er at vi kommer i gang. Dette er et tilbud som alle parter kan få stort utbytte av, sier Tangen.