Gå til sidens hovedinnhold

Lærere fra Gran på studietur til FN i New York

Artikkelen er over 3 år gammel

Denne uka har Hege Blaker og Bente Hagen fra Gran ungdomsskole vært på studiereise til FN i New York. Sammen med 14 andre lærere fra hele landet har duoen fått et innblikk i hvordan FN fungerer.

– Vi har lært mye om hvordan FN fungerer og hvordan internasjonal politikk blir til. Det er veldig nyttig å ha sett dette med egne øyne når vi skal undervise elevene om internasjonale spørsmål og i arbeidet med de tverrfaglige emnene i den nye overordnede delen i skolen, sier Hege Blaker og Bente Hagen gjennom en pressemelding.

I New York ble de tatt imot av den norske FN-delegasjonen som hadde laget et innholdsrikt program for deltakerne. De ble også bedre kjent med FNs hovedorgan som FNs sikkerhetsråd og FNs generalforsamling, samt noen av FNs underorganisasjoner.

Lærerne kommer fra åtte ulike FN-skoler, dette er medlemmer av FN-sambandets skolenettverk. Studiereisen arrangeres i samarbeid med den norske FN-delegasjonen i New York, og er en mulighet for norske lærere til å få førstehåndskunnskap om FN.

– Vi håper studiereisen kan inspirere lærerne til å bringe FN-kunnskap ut i klasserommene og vekke politisk og global interesse blant ungdom. Verden rykker stadig nærmere norske klasserom, vi trenger et sterkere globalt perspektiv i undervisningen, sier Anne Cathrine da Silva, generalsekretær i FN-sambandet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.