En foreløpig skatteberegning for 2019 viser at mange har penger tilgode, opplyser Skatteetaten.

I en kommuneoversikt publisert på nettsiden deres, kan vi lese at folk på Hadeland har drøye 153 millioner til gode på skatten.

Til sammen ble det levert drøye 26.000 skattemeldinger på Hadeland, fordelt på 5.931 i Jevnaker, 7.903 i Lunner og 12.033 i Gran.

Lokale tall

De lokale tallene fordeler seg slik:

Penger til gode:

Jevnaker: 38,1 mill. kroner
Lunner: 47,6 mill. kroner
Gran: 68,3 mill. kroner

Gjennomsnitt:
Jevnaker: 10.248. kroner
Lunner: 9.993 kroner
Gran: 9.594 kroner

Men det finnes også de som må belage seg på restskatt, selv om dette både dreier seg om færre skattytere og lavere beløp.

Restskatt:
Jevnaker: 19,7 mill. kroner
Lunner: 22,4 mill. kroner
Gran: 33,7 mill. kroner

Gjennomsnitt:
Jevnaker: 1.025 kroner
Lunner: 1.380 kroner
Gran: 1.973 kroner

Det understrekes at både skattepliktig og Skatteetaten kan endre tall før det endelige skatteoppgjøret som er mellom april og oktober.

Husk å sjekke opplysningene

Totalt har Skatteetaten sendt ut skattemeldingen til 4,9 millioner personer.

– Husk å sjekke at opplysningene stemmer og fyll ut det som mangler, slik at du betaler riktig skatt, oppfordrer skattedirektør Hans Christian Holte til skatteetaten.no.

Mellom 18. og 31. mars har de fleste lønnstakere og pensjonister fått en helt ny digital og enklere skattemelding, mens næringsdrivende og de som får skattemeldingen på papir mottar den i kjent format.

Skattemeldingen er forhåndsutfylt med mange opplysninger om inntekt, formue, bolig, gjeld og fradrag. Det er fortsatt noe du selv må fylle inn i skattemeldingen, for eksempel ekstra inntekter eller verdier i andre land.

Penger rett på konto

8 av 10 lønnstakere og pensjonister ligger an til å få skatt til gode ifølge den foreløpige skatteberegningen.

– Har du skatt til gode og leverer den nye skattemeldingen på skatteetaten.no, kan du få skatteoppgjøret med penger på konto innen et par uker etter at du har sendt den inn, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

2,8 millioner skattytere får tilbake til sammen 33,7 milliarder kroner på skatten, viser den foreløpige skatteberegningen.