Helgi havnet i en diskusjon om tobakk med en de andre deltakerne. Den opphetede diskusjonen endte med at Helgi dytter en av de kvinnelige deltakerne i skulderen og skrek «hold kjeft, din helvetes hore».

Tapte hytte og bil

– Jeg kunne spart meg det utbruddet, men gjort er gjort. Det skjedde der og da, og handlet om at jeg var ekstrem røyksugen. Det toppet seg da jeg ble beskyldt for å kjøpe røyk fra fellesskapets penger på markedet. Det stemte ikke. Jeg stjal røyken fra mentors gård, sier Helgi.

Han tror han ville vært en sterk kandidat til å vunnet Farmen hvis den episoden ikke hadde skjedd.

Videoen med Helgis raseriutbrudd er sett over 55.000 ganger på YouTube. Vi så videoklippet på nytt, sammen med Helgi.

– Det er sterk kost. Jeg tror den episoden kostet meg hytte og bil, sier Helgi og ler.

Han valgte å trekke seg etter den episoden.

– Jeg skjønte at jeg hadde gått over streken, og hadde egentlig ikke noe valg. Kombinasjonen lite mat og drikke og røyk, og det faktum at jeg mistet hodet, var bakgrunnen for valget, sier Helgi i dag.

Han angrer ingenting, men mener han kunne spart seg de styggeste kommentarene.

Fikk tur

Han angrer heller ikke på deltakelsen i Farmen. I ettertid har han takket nei til deltakelse i tv-serien Robinson (deltakerne skal overleve på en øde øy). Han har vært statist i Lilyhammer og Hotel Cæsar, og har har sunget på X-faktor.

I ettertid av programmet fikk han og Lise også en gratistur til Island av et ukeblad.

Se hans reaksjon på raseriutbruddet

Her klikker Helgi:

Tøff periode

– Tiden etter at den spesielle episoden ble vist på TV var tøff og spesiell. Folk lurte på om Helgi var sint hele tiden. Han har jo temperament som islendinger flest, men han er en engasjert og snill mann. Han er slett ingen konemishandler som mange lurte på, sier kona Lise (60) fra sofakroken hjemme på Roa.

– Jeg ble framstilt som en drittsekk inne på Farmen. På den tiden var jeg storrøyker. Jeg slet med abstinenser og holdt på å bli gal. Dessuten var det hele et spill hvor det handlet om å vinne, sier Helgi.

– Røyker du fortsatt?

– Nei, røyken ble lagt på hylla for ni år siden. Jeg bryr meg ikke om røyk lenger.

Tilbud fra gærne damer

– Hvordan var perioden etter Farmen og den spesielle episoden?

– Det var galskap. På den tiden jobbet jeg i Dagbladtrykk på Lørenskog. Da jeg kom på jobb den 1. oktober lyste forsiden mot meg.

– Gikk amok på Farmen, sto det på førstesiden. Etter hvert fikk jeg trusler fra en sørlending som vile brenne huset mitt, og jeg fikk brev fra gærne damer som ville ha meg på besøk, sier Helgi og rister på hodet.

Det samme gjør kona Lise. De traff hverandre på danskebåten i 2001. Det oppsto søt musikk og siden har de vært sammen.

Helgi fridde til Lise på direkten på TV2 i forbindelse med et intervju i programmet Absolutt Underholdning i 2005.

Folk lurte på om Helgi var sint hele tiden

Lise Augustsson (kona til Farmen-Helgi)

– Jeg ble overrasket, men var aldri i tvil om at jeg skulle si ja, sier Lise.

Bryllupet ble arrangert inne på Farmen-gården utenfor Sogndal. Vi ble gjenkjent overalt. Det var store oppslag i ukeblader og aviser. Ikke alt var sant. Påstanden om vi fikk 40.000 for å gifte oss var ikke sant, sier Helgi og legger til at bryllupsreisen til Thailand var et kapitel for seg selv.

– Jeg sjekket med alle om jeg trengte visum for mitt islandske pass, men fikk beskjed om at det ikke var nødvendig. Da vi kom til Bangkok, ble vi stoppet og behandlet som kriminelle. Etter hvert ble vi sendt hjem til Norge. Servicen på flyet var superbra, og vi fikk penger tilbake, men en tur til Danmark ble et dårlig plaster på det såret. Uansett har vi holdt sammen i alle år, sier Helgi og ser smilende bort på sin strikkende kone.

Hjerteoperert

– Hvordan er helsa?

– Jeg fungerer så lenge jeg tar medisinene. Jeg fikk innlagt pacemaker for fem år siden. Det startet med at jeg fikk vondt i brystet. Først fikk jeg lagt inn tre stent. En uke senere ble jeg kjørt til Gjøvik med høy puls. Det var så kritisk at legene måtte bruke hjertestarter for å få meg i gang. Det endte med operasjon og pacemaker, sier Helgi.

Han innrømmer at mer trim er et årlig nyttårsforsett. Jobben som trykker mistet han etter en nedleggelse i 2009.

Det var så kritisk at legene måtte bruke hjertestarter for å få meg i gang

Helgi Augustsson (Roa-mannen som deltok i Farmen i 2004)

– Jeg hadde for lite ansiennitet og måtte gå. Det var vært krevende å være arbeidsledig. Jobben har vært en del av identiteten, etter hvert blir man vant til det. De siste åra har helsa bidratt til at jeg kan ikke jobbe, sier Helgi.

Islandsk mester

Det er tøft og uvant for den gamle toppidrettsutøver fra Island.

– Jeg er islandsk og nordisk mester i turn, jeg er islandsk mester i bowling og jeg ble ungdomsmester i friidrett. Det er slett ikke verst for en person som satt i rullestol fram til han var åtte år.

(Bilde av Helgi som turner, hentet fra Facebook)

– Jeg slet med hoftene da jeg var ung og klarte ikke å gå. Derfor ble jeg veldig sterk i armene. Jeg krabbet like fort på alle fire som de andre løp. Etter hvert ble jeg god i alle idretter. Foreldrene mine kalte meg for apekatt, sier multitalentet fra Island.

– Hva er det med islendinger og idrett?

– Vi kommer fra en tøff kultur, samtidig som vi er et stolt folkeferd. Vi bryr oss ikke om penger og hårsveisen når vi konkurrerer. Det handler om å vinne for landet sitt. Jeg hadde den ekstreme følelsen da jeg konkurrerte internasjonalt for Island, sier Helgi.

Han ble også islandsk mester i bowling i voksen alder.

– Persen er tolv striker på rad og 300 poeng. Som turner hadde jeg både styrke, presisjon og balanse i kroppen, sier Helgi.

– Men Island er ikke så bra i vinteridrett?

– Nei, vi er best i verdensidretter som håndball og fotball. Min personlige favoritt i OL er skiskyting og langrenn. Der er Norge best, sier Helgi Augustsson.

Ingen vonde følelser

Bente Naglestad var kvinnen som fikk føle Helgis vrede i den aktuelle episoden.

Hun sier følgende i en kommentar til Hadeland:

- Hverken denne hendelsen eller Farmen har preget meg på noen måte. Jeg har et godt liv med familie og venner. Farmen er en haug med år siden, og var der og da. I det Farmen var over var det slutt for min del. Jeg har ingen vonde følelser overfor Helgi eller noen andre, sier Bente Naglestad.

Fakta

Navn: Helgi Augustsson

Alder: 61 år

Sivil status: Gift med Lise, tro sønner, ett barnebarn

Bor: Roa

Fra: Island

Antall år på Hadeland: 15 år

Hvis jeg hadde fått 10.000 kroner til et veldedig formål, hva ville du gitt pengene til?

- Siden jeg er hjerteoperert vill jeg gitt dem til LHL (Landsforeningen for Hjerte og Lungesyke).

Hva ville du skrevet mer om hvis du var redaktør i Hadeland?

- Sport og musikk. Jeg er møkk lei av politikk.

Her kan du se «original-videoen» fra 2004. Videoen er hentet fra Youtube: