O'boy-«utfordringene» tømmer butikkhyllene på Hadeland

TOMT: Slik så det ut i hylla på Kiwi Jaren tirsdag ettermiddag. Det er tomt for O'boy, men fortsatt mange andre sjokoladepulvervarianter å få kjøpt.

TOMT: Slik så det ut i hylla på Kiwi Jaren tirsdag ettermiddag. Det er tomt for O'boy, men fortsatt mange andre sjokoladepulvervarianter å få kjøpt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det går neppe under en livsnødvendig vare, men det er like fullt et faktum: Sjokoladepulveret O'boy er nå vanskelig å oppdrive også på Hadeland.

DEL

NRK skrev mandag at produksjonsproblemer på fabrikken i Sverige har fått folk til å legge ut det populære sjokoladepulveret for salg, blant annet på finn.no.

Det skal være en feil hos produsenten som har gjort at butikkhyllene i Sverige er ribbet for O'boy.

Et kjapt søk på finn.no viser 49 treff på å få kjøpt O'boy til en pris mellom 1 – én – og 9000 kroner.

Tekstene i flere av annonsene har en snert av humor, som Andre i Fetsund, som byr på pulver, 200 sugerør for å toppe opplevelsen – og mulighet for å sende til Sverige.

Tomt på Jaren

Olav Thorvaldsen på Kiwi Jaren konstaterte ved 16-tida tirsdag at O'boy-hylla også hos dem har gått tom.

– Vi har hatt en kunde innom i dag som jaktet på O'boy. Vi var den femte butikken han var innom, så det er tydelig at problemene i Sverige nå har nådd oss, sier han.

Smørkrisa for noen år tilbake er ett av mange eksempler på at vi går hen og kjøper inn mye mer av en vare enn vi strengt tatt trenger når det er fare for at det kan gå tomt. Hvorvidt det er tilfelle med O'boy vites ikke.

På Kiwi Harestua var det fulle hyller med O'boy ved 18-tida tirsdag.

Erlend Karlsen på Rema 1000 i Gran forteller at de har tidvis gått tomme for O'boy i boks. Refillposer har det imidlertid vært flust av.

– Akkurat nå har vi bare én, men det er vår egen feil i forbindelse med varebestilling, sier Karlsen.

Nærmer seg klart

Kommunikasjonssjef i Coop Norge, Harald Kristiansen, sier til NRK at de har hatt leveringsproblemer på O'boy siden i sommer.

Carolin Husby hos Mondelez som produserer sjokoladepulveret sa mandag denne uka til Expressen at de har begynt å produsere O'boy igjen, og vil ha stabile leveranser i løpet av kort tid. Fabrikken har installert ny produksjonslinje for O'boy, og denne skal være forsinket.

MANGE PRØVER SEG: Onsdag morgen er det 49 treff på søk på Finn om du ønsker å kjøpe O'boy.

MANGE PRØVER SEG: Onsdag morgen er det 49 treff på søk på Finn om du ønsker å kjøpe O'boy. Foto:

Artikkeltags