Spennende duo på årets siste konsert i «Hørestua»

Av

Årets siste Hørestua-konsert byr på musikk i mange farger når Tove Bøygard og Jørun Bøgeberg spiller på gamleskolen på Harestua torsdag 21. november.

DEL

Ditt Hadeland Kulturbruket har nok en gang greid å hente artister fra den øverste hylla når de arrangerer årets siste konsert i Hørestua-konseptet og håper nok en gang på å fylle alle stolene på Gamleskolen.

Tove Bøygard fra Ål i Hallingdal er en singer/songwriter med en sterk tilstedeværelse og formidlingsevne bevæpnet med bunnsolide tekster på hallingdialekt. Hun har gitt ut sju plater, tre med søster Anita under artistnavnet «Bøygard», en med hallingpønkbandet «PearlyCatz» og tre soloplater.

Knall-kritikker

Den siste soloplata, «Jord» ble sluppet i januar 2019 og har høstet ovasjoner fra en samlet musikkpresse. Aftenposten kastet terningkast seks og konstaterte at Tove Bøygard er «en formidabel artist, tekstforfatter og låtskriver». Dagsavisen kvitterte med: «Kunne vært Springsteen på sitt beste og mest klartenkte». Og Dagbladet beskrev henne som: «En god miks av Emmylou Harris, Lucinda Williams og Patti Smith».

Musikalsk beveger hun seg i landskapet country, bluegrass, folk og viser, med en god fot i rockens energi. Hun ble Spellemannsnominert i 2014 med duoen «Bøygard», for albumet «Blågras på Skrindo», produsert av Jonas Fjeld.

Særegen bassist

Jørun Bøgeberg er en musikerartistbassgitarist med en mangfoldig merittliste. Han har i snart fire tiår foredratt rock, rhythm`n blues, folk, pop, svisker & western rundt i kroker og kirker av land og utland.

Hans særegne seks strengs bassgitar-spill er et personlig redskap for å uttrykke sine egne og andres låter, som akkompagnatør eller soloartist.

Tre soloalbum er utgitt, «Songs From The Pocket» (1996), «Basstard» (2006) og «Potet» (2014), foruten bidrag på utallige album og på turneer med egne band som Flax, Road og ikke minst Junipher Green og for andre artister slik som AHA.

Tove og Jørun har samarbeidet i en årrekke både for Rikskonsertene og Den Kulturelle Skolesekken foruten utallige opptredener som duo eller i Tove Bøygard Band.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken