Gå til sidens hovedinnhold

Jan Davidsen til Marienlyst

Artikkelen er over 4 år gammel

Jan Davidsen kommer til Marienlyst på Jaren torsdag 2. mars. Han er opptatt av at landets pensjonister skal få reell medinnflytelse i samfunnet.

JAREN: Det gjør også Bjørg Hageløkken, som i dag er leder av det sentrale pensjonistutvalget i Fagforbundet og sitter i Forbundsstyret og landsstyret i Fagforbundet.

Jan Davidsen er leder i Pensjonistforbundet, landets desidert største organisasjon for pensjonister. Davidsen er fra Hordaland og ble i 2015 valgt som leder av Pensjonistforbundet. Han bor i Bergen og nærmer seg 70 år.

Davidsen er tidligere vært leder av Fagforbundet i 20 år (1993-2013). Han er opprinnelig brannmann og begynte sin tillitsvalgtsvirksomhet i Bergen Brannkorpsforening i (daværende) Norsk Kommuneforbund. Davidsen har profilert Pensjonistforbundet i flere saker, i de to årene han har vært forbundsleder. Det er særlig retten til en verdig eldreomsorg og forhandlingsretten overfor myndighetene i trygdeoppgjøret som er en prioritert sak. Davidsen er opptatt av at landets pensjonister skal bli hørt og få reell medinnflytelse i samfunnet.

Bjørg Hageløkken har hatt tillitsverv siden 1984, først i hjelpepleierforbundet. Hun var fylkesleder Oppland i 11 år. Under etablering av Fagforbundet satt hun i fellesorganet der grunnmuren for Fagforbundet ble forhandla fram. En av hennes hovedoppgaver som «eldregeneral» er å bidra til at forbundet skal pensjonistene mer aktivt.

Fagforbundet og pensjonistforbundet i Gran er arrangører av møtet.

Kommentarer til denne saken