Gjentar suksessen med fiskesommer på Sagvollen

FIKK FISK: Ellen Andrea Dæhlen Sangnæs var sju år da hun ble avbildet med to abborer hun fisket under barnas fiskesommer i 2017.

FIKK FISK: Ellen Andrea Dæhlen Sangnæs var sju år da hun ble avbildet med to abborer hun fisket under barnas fiskesommer i 2017. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Over 40 barn og minst det dobbelte antall voksne deltok på Fiskesommer-arrangement i fjor. 22. juni er det igjen mulig å få napp i Vassbråa.

DEL

– Vi arrangerer barnas fiskesommer på Sagvollen for tredje året på rad. Begge de to foregående arrangementene har vært meget vellykkede, med mer enn 40 barn i fjor og sikkert dobbelt så mange voksne, forteller Oddmund Kvernvold på vegne av arrangører Gran jeger- og fiskeforening.

– Vi planlegger en familiedag med fisking med instruksjom fra erfarne instruktører samt forskjellige andre aktiviteter – natursti og presisjonskasting med haspel. Det blir også servering av pølser, brus, kaker og kaffe og alle barna får premie. Foreningen har fiskeutstyr til utlån og vil også ha mark tilgjengelig. Alt er gratis og det er ingen forhåndspåmelding. Det er bare å møte opp, inviterer Kvernvold og Gran jeger- og fiskeforening.

Jevnaker JFF skal også ha fiskesommer arrangement i august, opplyser Kvernvold.

Siden 2004 har titusenvis av barn fått lære å fange fisk av kyndige personer i lokalforeningene, etter at Norges jeger- og fiskerforbund tok initiativ til å spre opplegget ut til lokallagene. De aller fleste arrangementene er lagt på steder som er lett tilgjengelig og hvor det er lett å få fisk.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken