Adelina (26) med en tråd av gull i Galleri Brande

UTSTILLING: Adelina Lien Rexhaj holder sin første soloutstilling på Hadeland. Lørdag er det vernissage i Galleri Brande.

UTSTILLING: Adelina Lien Rexhaj holder sin første soloutstilling på Hadeland. Lørdag er det vernissage i Galleri Brande.

Artikkelen er over 2 år gammel

Adelina Lien Rexhaj åpner lørdag maleriutstilling, sin første på Hadeland.

DEL

Kunstneren er opprinnelig fra Gran, men Adelina bor nå i Oslo. I fjor hadde hun sin første soloutstilling, i Galleri Mini. Da viste hun bilder hun har malt med blekk. Nå presenterer hun malerier i Galleri Brande.

En gjennomgangstråd i hennes malerier, både abstrakte og i portretter, er bruk av bladgull.

– Jeg har tegnet og malt fra jeg var liten og gikk tegning, form og farge på videregående i Gran, forteller Adelina, mens hun forbereder utstillingen i Galleri Brande.

Fantasiportretter

I Oslo har hun studert kunst ved NISS, senere Westerdals, som nå er en del av Høyskolen Kristiania. Adelina er opptatt av moter, interiør og design, og hun har drevet som motekonsulent og moteillustratør.

– Jeg er egentlig ganske selvlært som maler. Jeg er blant annet inspirert av Gustav Klimt og Art Nouveau. Portrettene mine er fra bilder jeg har sett og ut fra egen fantasi, forteller 26-åringen.

Fortolkning

Hun startet med portretter og beveget seg i tillegg over i abstrakte malerier i tillegg, også her med bruk av bladgull som en fellesnevner i uttrykket.

– Jeg liker godt det abstrakte og at folk er åpne for fortolkning, forteller den unge kunstneren.

Utstillingen åpner lørdag 3. mars i Galleri Brande og varer fram til 25. mars.

Artikkeltags