Klart for fiskedag på Sagvollen lørdag

FISKELYKKE: Magnar Høien i Gran jeger- og fiskeforening er en av flere erfarne instruktører på fiskesommer lørdag. Arkivfoto.

FISKELYKKE: Magnar Høien i Gran jeger- og fiskeforening er en av flere erfarne instruktører på fiskesommer lørdag. Arkivfoto.

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag 24. juni er fiske i fokus under arrangementet Fiskesommer 2017 på Sagvollen.

DEL

FiskesommerGRAN: Det er Gran jeger- og fiskeforening som står for arrangementet lokalt, som et ledd i Norges jeger- og fiskeforenings landsomfattende kampanje for å få unge og voksne til å delta på fiskeaktiviteter.

Det er planlagt 200 arrangementer rundt i landet fra juni til august. På Sagvollen legges det opp til et familiearrangement. Det blir natursti, hesteskokasting, avstandsbedømmelse og mye annet. Det blir grilling – og selvfølgelig fiskeaktiviteter – både fra land og i båt. Arrangementet er gratis for deltakerne og de som vil kan låne fiskeutstyr.

Det er ingen forhåndspåmelding og alle barn som møter opp får en liten premie, opplyser Gran jeger- og fiskeforening.

Lærer å fiske

Fiskesommer er et årlig arrangement. 2.000 instruktører fra lokalforeningene veileder 10.000 barn på fisketur. Erfarne sportsfiskere i lokalforeningene stiller opp og lærer barna å fiske. Dessuten legges arrangementer til steder der det er håp om å få fisk på kroken, som i dette tilfellet i Vassbråa.

– Vi oppfordrer alle til å ta med barn og barnebarn og få noen trivelige timer nede ved vannkanten, melder arrangøren.

Artikkeltags