Hadeland kultursal: «Ingen er homo i 2. divisjon»

Tirsdag 19. november vises forestillingen «Ingen er homo i 2. divisjon. Sted for forestilling og etterfølgende debatt er Hadeland kultursal. Arbeidsgruppa som jobbet fram handlingsplanen «Modige, mangfoldige Hadeland» er med som medarrangør sammen med kultursalen.

DEL

Kommunestyrene vedtok handlingsplanen «Modige, mangfoldige Hadeland» i 2018, med ønske om at arbeidsgruppa skulle hjelpe kommunene å følge opp. I planen er det også beskrevet behov for frivilligheten og hvordan det kan jobbes for at åpenhet og mangfoldighet også kan jobbes for i idretten.

Noen av de største idrettslagene/fotballgruppene i Gran og Lunner er invitert, både ved at de får en del gratis billetter til sine medlemmer, og de møter også opp til en paneldebatt som Inge Alexander Gjestvang leder rundt temaet i foajeen før forestilling.

Om teaterstykket

«Ingen er homo i 2. divisjon» er et teaterstykke skrevet og spilt av Andreas Koschinski Kvisgaard. Raufoss Fotball har stilt opp som en viktig støttespiller i dette arbeidet og klubben fronter både temaet og forestillingen sammen med FRI og Norges Fotballforbund.

Publikum møter karakteren Kristian Andersen som er fotballsupporter for Raufoss Fotball og som historien blir til igjennom. Kristian er ute på foredragsturné i regi av Norges Fotballforbund og FRI – Foreningen for kjønns og seksualitetsmangfold. Han snakker om homofili i fotballen, diskuterer hvorfor det er så vanskelig å stå fram som homofil dersom man er fotballspiller. Ingen har stått fram ennå. Når faller denne siste bastionen for gammeldags maskulinitet? Kristian er leder av supporterklubben 2830 – Gul og Svart, supporterklubben til Raufoss.

Samtale etterpå

Etter forestillingen blir det også muligheter for plenumssamtale med skuespiller Andreas Koschinski Kvisgaard om innholdet i stykket.

Det er gratis inngang i kultursalen og enkel servering og arrangørene håper flest mulig kommer for å se på stykket og samtale om temaet – selv om det ikke finnes homofile fotballspillere i Norge. Iallfall ikke i 2. divisjon.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken