Tilbyr kurs i nye regler om personvern

KURS: Dagfinn Edvardsen og Hadelandshagen inviterer til kurs om ny personvernsforordning.

KURS: Dagfinn Edvardsen og Hadelandshagen inviterer til kurs om ny personvernsforordning. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Om to måneder trer den nye personvernforordningen i kraft. Hva dette går ut på tilbyr Hadelandshagen kurs i tirsdag 13. mars.

DEL

PersonvernDen nye personvernsforordningen, forkortet GDPR, er en EU-forordning som skal styrke rettighetene til alle forbrukere. Det gjelder informasjon rundt ansatte og kunder, hva de kjøper, hvor de bor, epost-adresser, telefonnummer, IP-adresser og preferanser - for å nevne noe. Rett og slett alle opplysninger som kan knyttes til en enkeltperson.

At livet for folk har blitt heldigitalt kommer ikke uten en pris. Hva en person handler, liker og ikke liker, hva som deles og hva den digitale brukeren mener blir analysert nøye av mange aktører og lagret.

Eget herredømme over data

Forbrukernes data har en enorm verdi for de som ønsker å påvirke. Fra mai 2018 er det privatpersonen som skal ha herredømme, både i jobb og som privatperson, over egne data og de som lagrer data kan når som helst måtte svare for hva de vet, hvordan data brukes og hvorfor - og ikke minst måtte slette data på kommando.

Prisen man må betale, enten det gjelder Facebook eller en lokal rørlegger, er en bot på opp til fire prosent av omsetningen.

Foredragsholder

Kurset tirsdag har som mål å informere om de nye reglene og sørge for at det blir lagt en plan for å sikre at personvern blir en innebygd og naturlig del av driften.

Foredragsholder er Karl Morten Ramberg. Han har siden 1983 jobbet med kartlegging av virksomheters funksjonelle behov og prosesser og mapping av disse, mot tilgjengelige teknologier og applikasjoner. Han har også utarbeidet endringsspesifikasjoner og spesifikasjoner av nye applikasjoner og moduler i samarbeide med brukere og ledelse i mange bedrifter internasjonalt, inklusive forsvarsindustrien.

Artikkeltags