Gå til sidens hovedinnhold

Høstkonsert i verdensrommet

Artikkelen er over 4 år gammel

Førstkommende søndag inviterer Jaren Hornmusikkforening til høstkonsert med utenomjordisk vri.

Jaren Hornmusikkforening skal framføre Gustav Holsts «Planetene» i Hadeland kultursal. Dirigent for konserten er skotske Russell Gray, som har bred erfaring både fra orkestre og brassband.

– Musikerne i Jaren Hornmusikkforening gleder seg til å spille «Planetene», som består av spennende musikk av ulik karakter. Vi er ekstra glad for at vi har fått med oss Knut Jørgen Røed Ødegaard som konferansier på denne konserten. Det er umulig å ikke la seg fascinere av stjerner, planeter og kometer når det er Knut Jørgen som forteller om det, sier styreleder i Jaren Hornmusikkforening, Marit Kleppe Egge.

Gleder seg

Røed Ødegaard er utdannet astrofysiker. Han kommer fra Jevnaker og har blant annet vært daglig leder for solobservatoriet på Harestua.

Røed Ødegaard har tidligere gjort dette musikalske prosjektet sammen med blant andre Oslo-Filharmonien.

– Jaren gleder seg også til å samarbeide med lokale sangere på denne konserten. Den siste satsen av «Planetene» har en kordel som sangere fra Karteswingen og HIKK skal framføre, opplyser Kleppe Egge.

Utfordrende

Planetene består av sju satser og er originalskrevet for symfoniorkester. De forskjellige satsene beskriver planetene som de blir framstilt i astrologien. Verket ble ferdigstilt i 1916, men det ble ikke offentlig framført i sin helhet før i 1920 da London Symphony Orchestra spilte det i Royal Albert Hall.

– Å jobbe med symfonisk musikk er både utfordrende og utviklende for musikerne. Det er viktig å påpeke at selv om musikken er avansert å spille, er musikken likevel enkel å lytte til. Det er en historiefortellende og melodiøs musikk som man lett følger med på, sier korpsleder i Jaren, Jon Kristian Solberg.

Kommentarer til denne saken