Kulturbruket med «øya som ser»

ØYA SOM SER: For eksempel Harestuvatnet, men også mye annet på Harestua (illustrasjonsfoto).

ØYA SOM SER: For eksempel Harestuvatnet, men også mye annet på Harestua (illustrasjonsfoto). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

«Øya som ser» er et nytt initiativ fra Kulturbruket på Harestua, der folk kan bli bedre kjent med Harestua.

DEL

Kulturbruket sover aldri, og midt i gjennomføring av Hørestua med kjente artister fra fjern og nær, og forberedelser til Sagstokk med artister fra nær, arrangerer vi første utgave av «Øya som ser», opplyser Stein Buan i en pressemelding.

Arrangementet foregår tirsdag 18. juni, med frammøte på Harestua stasjon, som formelt sett heter Harestua holdeplass.

– «Øya som ser» er en serie med guida turer der vi går noenlunde samme rute, men med forskjellige guider med ulike kunnskaper. Dermed får vi forskjellig blikk på landskap, bygninger, historie, geologi, flora og fauna og etter hvert mye, mye mer. To turer til skal arrangeres sommeren 2019, i september og oktober, forteller Stein Buan.

– Første tur skal handle om Harestuas historie, og forhåpentligvis gi deltakerne en ramme av samfunnsforståelse rundt kunnskapen som blir delt på de kommende tura, opplyser Stein Buan, som er guide på turen.

Kulturbruket er arrangør, og i Kulturbruket er det Hanne Laugsand Evensen, Ruth Inger Braanaas og Stein Buan som har ansvaret.

– Opplegget vårt likner på Brille-turene som Randsfjordsmuseene arrangerer, og vi innrømmer åpent og ærlig at det er der vi har henta informasjon, tilstår Buan.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken