Lions innbyr 250 pensjonister til fest

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I 2017 er det hundre år siden Lions ble stiftet og satt i drift. – I dag er 45 000 Lions-klubber i mer enn 200 land engasjerte bidragsytere i arbeidet med å hjelpe medmennesker, på mange områder og i mange land, sier Terje Kvello, president i Lions Club Jevnaker før han gir oss en rask innføring i deler av klubbarbeidet.

DEL

JEVNAKER: For Jevnakers del har et par lokalsamfunn i Zambia gjennom noen år stått i sentrum for bistanden. Selve Lions-klubben har gjennom egne midler og innsamling fra andre klubber finansiert byggingen av brønn og sovesal ved døveskolen i Senanga. Helt på egen hånd har det årlige arrangementet «Vårres jul», initiert og drevet av Stian Roos og John Magne Trulsen, på sin side finansiert byggingen av skole, lærerboliger og helsestasjon i Ndapula, med Lions Aid Norway som ansvarlig for realiseringen i Zambia.

– I bunn og grunn er det oppslutningen fra lokalbefolkningen på Jevnaker som har båret fram både Lions-prosjektet og Vårres Jul-prosjektet, sier Kvello, som nå forbereder fest for å takke for hjelpen.

Han sier at medlemmene i Lions på Jevnaker hadde lyst til å vise at de setter stor pris på sambygdingenes velvilje og bidrag gjennom mange år, og syntes 100-årsjubileet ville være en god anledning. Slik ble det bestemt at klubben skulle innby bygdas pensjonister til en hyggelig aften med god servering og lett underholdning.

Klubbmedlemmene dekker på i Jevnakerhallen for inntil 250 personer 17. mars og håper på godt oppmøte.

– Vi serverer godbiter for både magen og ørene, sier Kvello, som regner med at både maten og praten vil gi god næring til bygdas veteraner. Sang og musikk blir det selvsagt. Sigmund Bjørklund og John Magne Trulsen vil stå for dette, kjente og kjære ressurspersoner og artister i bygda, sier Kvello.

– «Rosinen i pølsa», fortsetter presidenten, blir et foredrag av Thor Gotaas, den kjente «skihistorikeren» som har gledet det norske folk i flere TV-programmer med morsomme fakta og pussige anekdoter fra vår nasjonalidrett.

– Men, sier Kvello, det viktigste blir selvsagt gjestene våre og den sosiale sammenkomsten, og han understreker igjen at deltakelsen er gratis.

– Hvis alt går som planlagt, vil vi finne på ett eller annet på vårparten der bygdas ungdommer er målgruppen, avslutter Kvello. Det er tydeligvis ikke sant at alt er glemt om hundre år. Noen ganger er det tvert om.

Artikkeltags