Ønsker flere produsenter av lokalmat

DELTAR: Bildet er fra De Haes Gartneri, der driverne deltar på møtet 14. november.

DELTAR: Bildet er fra De Haes Gartneri, der driverne deltar på møtet 14. november.

Artikkelen er over 2 år gammel

Lokalmat er tema når Hadeland bonde- og småbrukarlag inviterer til fagsamling tirsdag 14. november.

DEL

LokalmatSammen med Økologisk Norge og Matnyttig inviterer Hadeland bonde- og småbrukarlag (NBS) til temakveld på Lunner rådhus.

– Det vil bli fokusert nærmere på ny organisering av jordbruk/småbruk, muligheter for småbrukere å delta i en bærekraftig utvikling, samtidig som de skaffer seg et økonomisk grunnlag og befolkningen i nærheten får tilgang på kortreist mat av høy kvalitet, opplyser Rebekka Bond.

Rebekka Bond er leder for prosjektet «Matnyttig» hos NBS.

Muligheter og lokalmat

– Vi vil fokusere på småskala matproduksjon og muligheter som finnes for alle som produserer lokalmat. Vi ser at stadig flere produsenter finner alternative veier for distribusjon og produksjon og vi ønsker at næringen skal få et løft ved å etablere flere marked, opplyser Rebekka Bond.

– Vi vil gjøre lokalmat mer tilgjengelig for folk flest og vi vil skape en arena som tilrettelegger for det. Vi svarer på spørsmålet: Hvilke muligheter finnes for produsenter som ønsker å selge varer lokalt og hvordan kan vi forbedre distribusjonsleddet for de aller minste produsentene, forteller lederen for «Matnyttig».

Lokale deltakere

Brigitte og Arvid Udo de Haes forteller om prosjektene de driver med på gartneri og gård i Jevnaker. Anne Sofie Bergstrøm Lesjø fra Mattilsynet forteller om regelverk og hvordan man kommer i gang. Rebekka Bond forteller om mulighetene som ligger der som lokalmatprodusent.

Det blir naturlig nok servert smakebiter til deltakere på møtet og det blir muligheter til innspill og diskusjon.

Artikkeltags