Lunner historielag: Inviterer til møte om den glemte kalkhistorien

FOREDRAG: Rune Arenfeldt Berg foredrar om den snart glemte kalkindustrien i Lunner, på et møte i regi av Lunner historielag 19. april.

FOREDRAG: Rune Arenfeldt Berg foredrar om den snart glemte kalkindustrien i Lunner, på et møte i regi av Lunner historielag 19. april.

Artikkelen er over 2 år gammel

Rune Arenfeldt Berg har dypdykket inn i den snart glemte historien om kalkindustrien i Lunner. 19. april foredrar han om temaet, på et møte i regi av Lunner Historielag.

DEL

– Det er kanskje mange som ikke lenger vet at Lunner har en lang historie knyttet til kalkindustri. Industrien hadde stor betydning for hele Lunner. Ja, ikke bare for hele Lunner. Lunner var hovedleverandør av kalk på Østlandet. Periodevis var over 120 personer sysselsatt i «kælken». I dag finnes det bare igjen noen få fysiske minner, men mange minnes  nok flere av menneskene som arbeidet i kalkindustrien, skriver Lunner historielag i en pressemelding.

Rune Arenfeldt Berg har skrevet fire artikler i Hadeland om kalkindustrien i Lunner. Han har holdt foredrag om temaet, han planlegger en bok/hefte om kalkindustrien og har stor kunnskap om denne viktige epoken i Lunner sin historie. Arenfeldt Berg kommer på en temakveld i regi av Lunner historielag torsdag 19. april, i auditoriet på Lunner ungdomsskole.

– Han vil selvsagt fortelle om de geologiske forutsetningene men mest om de menneskelige ressursene. Hvordan var det mulig å utvikle en slik omfattende industri i Lunner? skriver historielaget i pressemeldingen.    

Les også: Den glemte historien om kalkens betydning for Lunner

Les også: «DA LUNNER GIKK I KÆLKEN» del 2

Les også: «DA LUNNER GIKK I KÆLKEN» del 3

Les også: Det siste kapitlet i Lunners kalkdrift-historie 

Artikkeltags