Gamle ferdselsveier gjennom Nordmarka

MØTE: Lunner historielag inviterer til møte om gamle ferdselsveier gjennom Nordmarka. Vårt bilde viser Mylla, lengst nord i marka.

MØTE: Lunner historielag inviterer til møte om gamle ferdselsveier gjennom Nordmarka. Vårt bilde viser Mylla, lengst nord i marka. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Lunner historielagVår og forsommer er tid for turer i skog og mark. For de som av ulike grunner ikke kan ta seg ut, er det en god erstatning å «reise» på kart. Torsdag 27. april kommer Ståle Pinslie på temamøte i Lunner historielag hvor det vil være fokus på gamle ferdselsveier. Møtet er i auditoriet ved Lunner ungdomsskole. Pinslie har nylig gitt ut  artikkelen «Historiske ferdselsveier fra Oslo gjennom Nordmarka til Hakadal og Hadeland».  Artikkelen fyller 170 sider i Maridalens Venners årsskrift. 

Ståle Pinslie er forsker i ordets rette forstand. Han har brukt mange år, på kryss og  tvers gjennom Marka, med  tursko og gamle kart som fremste hjelpemidler, for å finne igjen gamle tråkk. Motivasjonen for dette mangeårige arbeidet er i følge Pinslie selv at de gamle traseene skal kunne komme til nytte igjen. Slik vil temakvelden i tillegg til historiske linjer også ha en praktisk nytte.  Pinslie vil ha med seg artikkelen på temakvelden.

Det er Lunner historielag som skriver dette i en pressemelding.

Artikkeltags