Gå til sidens hovedinnhold

Første konsert for Hadeland Jazzforum i år

Etter mange avlyste konserter ser det nå lysere ut.

Ditt Hadeland

– Vi gleder oss til å åpne dørene for første konsert i år. Med avlyste konserter store deler av 2020 og våren 2021 har vi stort håp om at første konsert vil gå av stabelen 11. juni. Vi er svært glade for det, og at det blir Arild Andersen group synes vi er ekstra stas, sier Kari Andersson, leder i Hadeland Jazzforum.

Andersen (75) har besøkt oss en rekke ganger i klubbens snart 40-årige historie, og det har vært en like stor suksess hver gang. Hans karriere går tilbake til midten av sekstitallet. Ett av hans kjennetegn er at han i alle år har samarbeidet med yngre musikere som senere har gjort karriere på egen hånd. Nils Petter Molvær og Tore Brunborg var 23 år da Andersen startet Masqualero i 1983. Vi har gode minner med gruppa på Pers Mat- og Vinhus midt på 80-tallet.

Kari Anderson kan fortelle at han i år turnerer med disse flotte musikerne som alle er vesentlig yngre enn sjefen sjøl:

Marius Neset på saksofoner. Han har gjort en kometkarriere både som saksofonist og komponist, med verk for store ensembler som London Sinfonietta, Bergens Philharmonic og KORK.

Helge Lien på tangenter. Hans delikate pianospilling, som finner inspirasjon i Bill Evans lyrikk og Keith Jarretts oppfinnsomhet, har skaffet ham internasjonal anerkjennelse. Han har gitt ut ti album med sin egen trio.

Håkon Mjåset Johansen på trommer, har spilt mye med Trondheim Jazzorkester, men også med mange andre, for eksempel Jan Garbarek, Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvær, og også med selveste Chick Corea!

– Alt skal derfor ligge til rette for en stor aften på Huset denne kvelden, og vi håper at restriksjonene på det tidspunktet er såpass myket opp at alle som ønsker det får komme inn og oppleve legenden Andersen sammen med sine flotte musikere, avslutter Kari Andersson.

Kommentarer til denne saken