VM-heder til hadelandsfotograf

PRISER: Bjørn Tore Stokke med bildene han fikk pris for, premiene og diplomene fra Hedmark & Oppland Fotograflaug.

PRISER: Bjørn Tore Stokke med bildene han fikk pris for, premiene og diplomene fra Hedmark & Oppland Fotograflaug.

Artikkelen er over 3 år gammel

Et portrett fotografert av Bjørn Tore Stokke kom på niende plass i verdensmesterskapet i fotografi – World Photographic Cup 2017.

DEL

HADELAND: Vinnerne av verdensmesterskapet i foto – World Photographic Cup 2017 – ble kåret under en seremoni i Yokohama, Japan torsdag formiddag.

Hadelandsfotografen Bjørn Tore Stokke kom på 9. plass i portrettkategorien, for et bilde tatt under et oppdrag for Hadeland Gjensidige brannkasse sin jubileumsavis. Bildet er altså blant verdens ti beste.

– En delt 9. plass er for meg en seier i seg selv og jeg er veldig stolt over å kunne være en del av det norske landslaget i fotografi. Å få en slik anerkjennelse er utrolig stort, sier Bjørn Tore Stokke i en pressemelding.

World Photographic Cup ble i år arrangert for fjerde gang med 26 deltagerland fra fire kontinenter. Fotografene og arbeidene er utvalgt av hver nasjons ledende fotograforganisasjon, og i Norge er det Norges Fotografforbund som står for dette.

Det norske landslaget kom på en 4. plass sammenlagt, med en sølvmedalje til Andreas Kalvig Anderson i naturkategorien, en åttendeplass til Søren Sviland i samme kategori og en bronsemedalje til Terese Samuelsen i kategorien bryllup. Leder i Norges Fotografforbund, Truls Løtvedt, beskriver resultatet som helt fantastisk.

– I tillegg til de individuelle resultatene, som hver for seg er imponerende, er det nesten naturstridig at lille Norge skal oppnå en slik plassering. Topp 4 i WPC – verdensmesterskapet i fotografi – hadde jeg ikke turt å håpe på, selv om jeg kanskje kunne drømme. Ingen av de øvrige 26 nasjonene kan skilte med to medaljer, og det gjør at våre finalister hever lagets prestasjon til et svært høyt nivå, sier han.

Artikkeltags