Vi ønsket å gjenta suksessen fra 2019 der elevene var på ulike gårder på bygda før det var duket for festmiddag på skolen, arrangert av elevene.

Fredag 24.9 syklet det 63 elever av gårde fra Gran ungdomsskole med mål om å besøke ulike bondegårder i nærområdet. Elevene fikk omvisning i fjøs, i dyrket mark og rundt om på gården. Noen fikk være med å melke ku, noen fikk kjøre minitraktor og noen fikk plukke poteter. Det var fornøyde elever som kom tilbake til skolen, klare for å fortelle hva de hadde vært med på.

Tirsdag 28.9 kom det storfint besøk fra Gran bygdekvinnelag. Tema for denne dagen er å bruke ingredienser som dyrkes og vokser i nærområdet, bygg og potet har en sentral rolle denne dagen. Elevene bakte lefser, stekte potetbåter, kokte grynsodd, lagde brokkolisalat, eggesalat og tilslørte bondepiker. Det ble laget saft til maten av frukt og bær som elevene har plukket med seg. Vi fikk også besøk av en representant fra Gran/Brandbu bygdeungdomslag, Sofie Sangnæs, som lærte oss litt om borddekking og dekorasjoner. Hun informerte fint om BU som organisasjon og arbeidet de gjør for ungdommen på bygda. Totalt 97 personer satte seg til bords i gymsalen for å nyte mat laget av elevene.

Alt i alt, en strålende fin dag sammen med besøkende, elever og lærere – dette er moro!

Tusen takk til Gran bondelag som arrangerer gårdsbesøkene for og med oss og til Gran bygdekvinnelag som kommer og hjelper oss med kunnskap om mattradisjoner og engasjement. Vi ser fram mot og er glade for at dere vil være med på å gjøre disse dagene til tradisjon på Gran ungdomsskole.