Gå til sidens hovedinnhold

Fredagstilbudet i Musikk-Kjeller'n slo an

Artikkelen er over 2 år gammel

Ungdomsrådet i Rebels Music er fornøyde med oppslutningen om sitt nye lavterskeltilbud på fredag. Omlag 40 møtte opp under «Basement sessions» sist fredag.

Innsendt

Fredag 27. september var ungdomsrådet i Rebels Music, etter nesten et år med planlegging, dugnadsarbeid og forberedelser, klare for å åpne dørene for det musikalske lavterskeltilbudet «Basement sessions». Med rundt 40 besøkende må sesongåpningen kunne sies å være en suksess og arrangørene var godt fornøyd.

Fra scena strømmet det musikk i mange forskjellige sjangre og mellom live-innslagene diskuterte gjestene alt fra akkordprogresjoner i kjente poplåter til musikklærerne på skolen.

– Hensikten med disse arrangementene er at musikkinteressert ungdom skal ha et sted å vise seg fram og ha en møteplass der de kan bli kjent med likesinnede, så dette er vi godt fornøyd med, sier Rebels-ungdommen, som allerede gleder seg til neste gang.

Ikke en rockeklubb

I høst vil disse arrangementene bli avholdt annenhver fredag fram til jul, så neste mulighet til å vise seg fram på et av landets beste scener er 11. oktober.

Som en følge av at ungdomsrådet ønsket å bli kvitt stempelet som en rockeklubb, har arrangementene fått nytt navn, ny logo og nye retningslinjer for gjennomføring. For musikerne som vil opp på scena betyr det at de måtte skrive seg opp på en liste, med navn og tidspunkt for når de ville opptre.

– Vi så i kveld at disse rammene bidro til at alle som gikk opp på scena hadde en plan med det de gjorde, slik at alt som foregikk i scenelyset var opptreden og ikke øving, og det er akkurat slik vi vil ha det. Folk må gjerne låne instrumenter for å finne ut av hva og hvordan de skal spille, men det må gjøres før de entrer scena, sier arrangørene.

Selger musikkutstyr

Nytt av sesongen er også at det er mulig å kjøpe utstyr i kiosken. Tidligere har de kun hatt mineralvann og nøtter til salgs, men for å lage et mer helhetlig musikktilbud til de unge musikerne på Hadeland selger de nå også forbruksmateriell som gitarstrenger, trommestikker og plekter.

– Vi har også fått trykket t-skjorter med den nye logoen vår på og disse er kun mulig å få kjøpt under arrangementene, så de er ganske eksklusive, og i tillegg til å være skikkelig kule er de behagelige å ha på seg også, sier rebellene.

Arrangørene har planer om å tilby sporadiske minikonserter under disse arrangementene og de jobber med å få inn et kjent lokalt band til å neste gang. Alle konsertene som blir arrangert i Musikk-kjeller’n har 18-års aldersgrense, så ungdommen ønsker å tilby gode konsertopplevelser for de under 18 også – helt gratis.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.