JEVNAKER: Frelsesarmeen har alltid vært formidler av mye sang og musikk, men Frelsesarmeen på Jevnaker har aldri arrangert en egen julekonsert. Før nå. Og når den første julekonserten skal arrangeres på Jevnaker, synes arrangørene at det er ekstra flott at den artisten som sto øverst på ønskelista takket ja.

«Vi er veldig stolte av å ha fått selveste Trond Granlund til Jevnaker. Han er en stor artist og formidler, og har truffet oss med sine rett-fra-sjela-tolkninger i mer enn fire tiår», skriver Frelsesarmeen i en pressemelding.

De legger til at de har begrenset med plass og konserten blir som en intimkonsert å regne.

Trond Granlund ble født på Torshov og vokste opp på Manglerud. Han begynte å spille i band allerede i sjuende klasse, og har drevet med musikk siden, bortsett fra en kort periode. Han debuterte med sin første plate i 1973.

«De siste åra har musikken igjen blitt et slags kall for meg, og jeg føler at dette kommer jeg til å holde på med til jeg dør. Håper det blir lenge til!» sier han selv.

Frelsesarmeen Jevnaker korps er lite, sammenlignet med andre steder. Likevel har de et aktivt og levende miljø, med mye å by på og plass til mange, forteller de. Det er viktig for Frelsesarmeen at de kan få være en åpen kanal til medmennesker. På Jevnaker er de det. Hver mandag til torsdag har de «Åpent rom» fra kl. 10.00. Hit kan alle som ønsker komme inn. Ta en pust i bakken, få en kopp kaffe, prate, eller bare sitte ned, finne ro og tenne et lys.

«I dagens samfunn fylt av stress, press, mobbing, katastrofer, sykdom og terror, trenger vi små pauser i hverdagen. Vi er her og ønsker alle velkommen inn», skriver de.

Annenhver fredag er det fest, med bevertning, hyggelig samvær, sang og taler. Og første mandag hver måned åpnes døren til Sang-kafé, som er et populært møtested med fokus på gleden i sang og musikk.