Det var 23 år gamle Julie Marie Landgraff fra Hamar som omkom i den tragiske ulykken på riksvei 4, tirsdag denne uka, skriver Oppland Arbeiderblad.

Politiet meldte om ulykken mellom en personbil og en lastebil klokken 09.20 tirsdag formiddag. Personbilen kom over i motgående kjørefelt hvor lastebilen kom kjørende.

– Det tyder på at det var en ulykke, og vi vet at det var glatt på stedet, sa politiadvokat Trine Hanssen til OA onsdag.

Fredag opplyser Hanssen at etterforskningen fremdeles pågår.

Frontkollisjon

Det var én person i hvert av kjøretøyene. Lastebilsjåføren, en norsk mann, framsto ifølge politiet som uskadd. Han ble tatt hånd om av «kollegastøtten» til Norges Lastebileier-Forbund, hvor Guttorm Tysnes er regionsjef i Innlandet.

Stedet for møteulykken var nærmere bestemt ved Mørkved, som ligger mellom Dalsjordet og Bråstadbrua, omtrent fire kilometer nord for Gjøvik på riksvei 4.

De siste årene har det vært flere dødsulykker på riksvei 4, mellom Gjøvik og Biri. 11. august 2017 var det en dødsulykke på omtrent samme sted.

Sendte brev til regjeringen

Kort tid etter at Gjøvik-ordfører Torvild Sveen (Sp) ble kjent med at det var en dødsulykke på riksvei 4, skrev han brev til samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) og administrerende direktør Anette Aanesland i Nye Veier.

Der var ordføreren særdeles tydelig på at riksvei 4-utbygging – og trafikksikkerhet – må fram på prioriteringslista.

– Grensen er nådd for lenge siden, noe jeg skriver i brevet. Begge parter, både ministeren og direktøren i Nye Veier, må komme på banen. Selv om Nye Veier er tildelt strekningen, har departementet og statsråden fortsatt det overordnede ansvaret, sa en tydelig Sveen til OA.