GRAN: Når Ivar Fjærtoft fra Sparebankstiftelsen er på besøk, betyr det svært ofte en gave til dem han besøker. Onsdag morgen var han på Gran ungdomsskole. Med seg hadde hadde han 3 av totalt 28 klassesett med kompass, vanntette kartmapper og stolpekart. Stiftelsen har tidligere gitt 150.000 kroner til Hadeland Orienteringslags prosjekt, stolpejakt på Hadeland.

- Vanligvis gir vi gaver i form av pengestøtte til prosjekter som mottakerne har søkt om midler til. Denne gangen hadde vi ideen sjøl. Vi ønsker å bidra til at barn og ungdom kommer seg mer ut i skog og mark og blir trygge på å finne fram. I tillegg er det slik at fysisk helse påvirker psykisk helse, sa Fjærtoft under overrekkelsen av gaven.

Fire elever fra to skoler, en lærer fra Gran ungdomsskole og grunnskolesjefen i Gran møtte Sparebankstiftelsens daglige leder på vegne av alle skolene i kommunen. De var samstemt i at gaven var flott.

- Jeg gleder meg til å prøve kompasset. Se, den retningen er nord, sier Ole Henrik Johansen Nyland fra Sanne skole. De tre andre elevene er raske med å kikke på kompassene de har fått plassert rundt halsen.

- Det blir litt morsommere å gå rundt i skogen på denne måten, sier Sara Melgård fra Trintom skole.