Gå til sidens hovedinnhold

Full tenning på folkemuseet

Ville rop og hissig munnhoggeri, avløst av glad latter og sang kunne høres på Hadeland folkemuseum i helga. Der sørget friluftsteateret Bronsebukkene for å få de siste brikkene på plass til onsdagens premiere og fem dager med stor teateropplevelse.

Ditt Hadeland

Barske krigere, flotte kvinner og viltre unger har tilbrakt mange intense øvingskvelder på folkemuseet. Etter et koronaår i hvilemodus, er tida endelig kommet for å brette ut den dramatiske historien om bronsealderfunnet på Grindvoll for snart 100 år siden, med spillesugne aktører som stamper utålmodig i graset etter å komme i gang.

Sterk dramatikk og ellevill spilleglede og energi er ingredienser i årets friluftsteater Bronsebukkene. Heftig forelskelse og brennende sjalusi får fagre ungjenter til å gå løs på hverandre, mens nådeløs maktkamp fører til kamper på liv og død mellom våpensterke krigere. Sjølsagt har også humoren en plass i bronsealderen. De mange ulike rollene fylles av sterke personligheter, med både erfarne og debuterende aktører i flokken.

LES OGSÅ: Jenteslagsmål og blodig kamp

Ny, fortettet historie

Årets stykke inneholder en rekke nye grep, både i form, innhold og musikalsk uttrykk. Fortellingen er strammet inn og er mer fortettet, og holder publikum i ånde gjennom to akter som kaller på både tårer og gispende pustebesvær.

– Det er en fantastisk gjeng av flotte, flinke, dedikerte arbeidsjern som det er en glede å være sammen med, sier en entusiastisk prosjektleder, Kristin Friborg.

Regissør Hanne Brincker er ikke mindre fornøyd med aktørene og øvingene.

– Alle legger ned en imponerende innsats, og de bakker opp og oppmuntrer hverandre så alle kjenner at de er med, uavhengig av størrelsen på rollen, sier en begeistret regissør.

Les også

Glenn (23) drømte om å bli kokk. Nå sjonglerer han musikk og mat: – Dette kunne ikke passet meg bedre

Sterk dugnadsånd

Et friluftsteater i det store formatet som Bronsebukkene er, krever en formidabel dugnadsinnsats fra langt flere enn aktørene vi ser på selve spillplassen.

Tribuner og byggverk, kostymer, sminking, matservering og mange andre oppgaver skal ivaretas for at forestillingen skal bli vellykket. En rekke foreldre og faste medhjelpere, ildsjeler som fortjener stor honnør, har gjort enorm innsats for å få alt på plass.

Kristen Friborg forteller at det begynner å fylles opp med tildelte plasser, så det gjelder å være rask med å sikre seg billett til årets store friluftsteater.

Les også

Unge debutanter i Bronsebukkene

Kommentarer til denne saken