Nytt fylkesvåpen endelig vedtatt

Artikkelen er over 2 år gammel

Felles fylkesting for Hedmark og Oppland vedtok det nye fylkesvåpenet enstemmig onsdag.

DEL

Det opplyser fylkeskommunen i en pressemelding onsdag kveld, der det kort refereres fra den korte saksbehandlingen:

– Skjønner alle det vi går for i dag?, spurte Per Roar Bredvold (Frp), og viste til dagens to fylkesvåpen og noen av de mer konkrete kommunevåpnene i innlandsfylkene, som moskusen til Dovre og elgen til Ringsaker.

– De har betydd noe for kommunene, påpekte han.

– Knutepunkt

Mari Gjestvang (Sp) fortalte at hun hadde vært skeptisk i starten, med assosiasjoner til både handlevogn og traktor, men at hun hadde fått mer sans for det etter hvert. Nå ser hun et knutepunkt.

– Det signaliserer at Hedmark og Oppland knyttes sammen, mente hun.

Anne-Marte Kolbjørnshus (Ap) var glad for at grønnfargen ble videreført.

– Jeg setter pris på resultatet, sa hun.

Fra 162 forslag til én vinner

Arbeidet med fylkesvåpen for Innlandet fylkeskommune startet i mars, med vedtak i arbeidsutvalget. Politikerne håpet den gang på engasjement blant befolkningen, og inviterte alle til å spille inn gode ideer i prosessen.

Til sammen kom det inn 162 forslag, hvor juryen valgte å gå videre med fire ulike ideer til tre utvalgte designbyråer; ANTI Hamar, Ferskvann reklamebyrå og Krible design.

Byråene leverte så sine tolkninger av de fire ideene, totalt 12 forslag. En enstemmig jury innstilte 20. september på Ferskvanns forslag «Kommunikasjon og knutepunkt».

Vinneren var blant de forslagene som også publikum hadde som favoritt, i avisenes avstemninger og i kommentarfelt på sosiale medier.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken