Setter ned fartsgrensen på Hadelandsvegen på Grua etter flere farlige situasjoner

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Statens vegvesen forlenger 40-grensa på fylkesveg 16 på Grua.

DEL

«Dette skyldes at det har oppstått noen trafikkfarlige situasjoner på omkjøringsvegen», skriver vegvesenet i en pressemelding mandag ettermiddag.

«Hvis farten går ned på den smale og til dels svingete fylkesvegen, vil det bli tryggere å ferdes der, for alle trafikkgrupper», heter det videre.

Det er på en strekning på rundt en kilometer fra Grua og nordover i Grualia at fartsgrensen nå settes ned. Dette kommer i forlengelsen av strekningen der det allerede er 40-sone i forbindelse med flere krysningspunkter for fotgjengere.

Vegvesenet påpeker at dette skyldes at det er mange hus langs vegen, og tett mellom avkjørslene. Dermed må mange krysse fylkesvegen for å komme seg til og fra eiendommene i området.

«Det har også oppstått farlige situasjoner under brøyting av vegen, fordi trafikanter har holdt høy fart når de møter brøytebiler», skriver vegvesenet.

– Vi gjentar oppfordringa til bilistene om å holde fartsgrensa på fylkesveg 16, og å vise hensyn til fotgjengere og andre trafikanter. Vis også hensyn til brøytemannskaper og andre som jobber med å holde vegen i orden, sier prosjektleder Anders Sveen i pressemeldingen.

– Hvis alle følger godt med på skilt og er årvåkne i trafikken, kan vi hindre at det oppstår trafikkfarlige situasjoner.

Vegvesenet opplyser også at ett av de midlertidige trafikklysene på fylkesvegen var ute av drift fra søndag kveld. Dette blir reparert i løpet av morgendagen.

LES OGSÅ: Ingen av de hardest skadde i ulykka på Roa er lokale

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken