Gjermund Blisten om Tomtervegen-saken: Ikke lag dårligere rammevilkår for de svakeste i samfunnet

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg er en «bruker» i Tomtervegen bofellesskap. De fleste beboere her er uføretrygdede, og med de problemer som ofte følger med det. Vi er ikke veldig ressurssterke verken materielt eller ellers, og det er nettopp grunnen til at vi bor her.

LES OGSÅ: Beboere bekymret over omorganisering innen psykisk helse: – Virker som første skritt til avvikling av tilbudet

Det er noe i det moderne samfunnet som heter velstandsutvikling. Det som bidrar til dette er når hver enkelt står opp om morgenen og går på jobb. Jeg har selv vært med på dette noen år, men noen ganger når du jobber for bra og for mye, og sjefen føler at du er en trussel, møter en «veggen». Heldigvis er det ikke slik i alle tilfeller, men altfor ofte er årsaken til dårlige arbeidsforhold; dårlig sjef. Jeg kan si dette nå da jeg ikke er underlagt direkte en sjef.

LES OGSÅ: Pårørende er bekymret for kuttene i psykisk helse: – Det er vel ikke slik at ansvaret for å beskytte seg skal ligge hos beboerne?

Dette skjer ikke hvem som helst, bare de som synes at det er verdt å gjøre en innsats.

Når dette er sagt er det vanskelig for et moderne samfunn å ikke stadig skape bedre materiell velstand, mest for dem som bidrar selvsagt, men heldigvis også for dem som ikke kan bidra. Dette er i tråd med klassisk sosialdemokratisk tenking.

Og her er vi ved sakens kjerne: Det er imot klassisk sosialdemokratisk tenking å redusere tilbudet til oss uføretrygdede, særlig når tilbudet ikke er overdrevent bra i utgangspunktet. Det er bra nok som det er, men heller ikke mer.

Så min oppfordring til Dag Flacké er: Ikke reduser tilbudet til de svakeste i kommunen, det strider imot klassisk sosialdemokratisk tenking. Jeg sier som Barack Obama, fritt gjengitt: Det er plass til alle i vårt samfunn, fattig og rik, svart og hvit, homse og hetero, sinnssyk og normal.

Skulle bare mangle. Kort oppsummert: Ikke lag dårligere rammevilkår for de svakeste i samfunnet.

LES OGSÅ DETTE INNLEGGET: Ansatt i Tomtervegen: – Rådmannens uttalelser vitner om særdeles mangelfull kompetanse og forståelse for psykisk helsearbeid

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken