Ny overgrepssak for retten

NOK EN HADELENDING PÅ TILTALEBENKEN : Enda en hadelendingen må møte i Gjøvik tingrett når en ny overgrepssak skal opp.

NOK EN HADELENDING PÅ TILTALEBENKEN : Enda en hadelendingen må møte i Gjøvik tingrett når en ny overgrepssak skal opp.

Artikkelen er over 2 år gammel

Rettssaken mot hadelendingen som ifølge tiltalen bestilte live-overføringer av seksuellen handlinger utført av mindreårige skal opp i retten mandag.

DEL

Ifølge tiltalen har mannen, tilhørende på Hadeland, bestilt live-overføringer fra Filippinene av barn som utfører seksuelle handlinger på seg selv. I alle tilfellene skal mannen ha betalt en eller flere personer via betalingstjenesten Paypal, og disse personene skal ha fått barna, som alle ifølge tiltalen var under 14 år gamle, til å utvise seksuelt krenkende adferd eller handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv.

Bestilte overgrep

Det er satt av en dag til rettssaken, som også omhandler ett tilfelle av et bestilt overgrep. Mannen skal ha inngått en avtale med en person på Filippinene om at vedkommende skulle ha samleie med ei for politiet ukjent jente under 14 år, og vise overgrepet live på webkamera. Mannen skal ha betalt summen, men skal i stedet ha mottatt en forhåndsprodusert overgrepsvideo.

I tillegg til de bestilte overgrepene er mannen også tiltalt for nedlasting av barnepornografisk bilde- og filmmateriale.

Forholdene skriver seg tilbake til sommeren 2013 og 2015. Hadelendingen ble avslørt i forbindelse med en omfattende politietterforskning som favnet hele landet.

Artikkeltags