Kjøreledningen falt ned i uværet

Passasjerer sperret inne på toget mellom Hakadal og Nittedal.

Passasjerer sperret inne på toget mellom Hakadal og Nittedal. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Strømproblemer skapte gjen trøbbel på Gjøvikbanen tirsdag kveld. Passasjerer på veg fra Oslo og nordover ble sittende innesperret på toget mellom Nittedal og Hakadal.

- Det er full stopp mellom Nittedal og Hakadal. Vi har fått beskjed om at kjøreledningen ligger ett eller annet sted rundt toget, så vi får ikke lov å gå ut av toget. Det kan ta flere timer før vi blir henta, fortalte Nora Muqkurtaj ved 22.30-tida. Hun var passasjer med toget.

Passasjerene i toget har blitt flyttet til samme vogn for å spare strøm.

Ved 23-tida fikk passasjerene beskjed om at de sannsynligvis skal gå fra der hvor toget står og mot Hakadal stasjon om en times tid. Der ville de bli hentet med buss.

Kjøreledning har falt ned

Pressekontakt i NSB, Håkon Myhre, bekreftet at det var strømløst mellom Nittedal og Hakadal.

- Vi fikk ikke kjørt tog på denne strekningen nå. Vi håper å få på plass altrnativ transport uten at det blir alt for store forsinkelser, sa han til Hadeland.

Alternativene det dreier seg om nå når dag går mot natt er buss eller taxi.

Pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket forklarte at en kjøreledning var falt ned. Dette skjedde i sammenstøtet da et tre var blåst ned over togskinnene og toget som kom fra Oslo kjørte inn i treet.

- Passasjerer på det angjeldende toget fikk av åpenbare sikkerhetsmessige grunner beskjed om å holde seg innendørs på toget inntil Jernbaneverket fikk kontroll på strømmen, sier Bakken.

Artikkeltags