Gjøvikbanen får nye tog til 800 millioner kroner

PÅ PERRONGEN: Varaordfører Inge Solli (f.v.) fra Venstre, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) og lokfører Jan Stefan Holme, som også er Høyre-politiker i Nittedal, tok seg tid til en jernbaneprat da de møttes på Hakadal stasjon.

PÅ PERRONGEN: Varaordfører Inge Solli (f.v.) fra Venstre, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) og lokfører Jan Stefan Holme, som også er Høyre-politiker i Nittedal, tok seg tid til en jernbaneprat da de møttes på Hakadal stasjon. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Om ikke farten og hyppigheten er helt som ønsket, skal i alle fall komforten på Gjøvikbanen bli bedre de neste årene.

DEL

(Oppland Arbeiderblad) Torsdag legges statsbudsjettet fram og Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) var tirsdag ute med en nøye planlagt «budsjettlekkasje» om penger til Gjøvikbanen. Nærmere bestemt dreier det seg om 800 millioner kroner, som skal gå til nye Flirt togsett på Gjøvikbanen i 2017 og 2018.

– Jeg er glad for å kunne fortelle at det blir levert fire sett i september 2017 og ytterligere seks fram til september året etter. Det vil komme ett sett i måneden, opplyste han på perrongen.

Frp-statsråden mener at dette vil gjøre Gjøvikbanen mer attraktiv for pendlerne. Flirt-togene kan by på bedre kvalitet og komfort.

Flirt-togene koster om lag 80 millioner kroner pr sett.

Koser seg

Solvik-Olsen var klar over at dagens togsett er gamle og utfordrende med tanke på vedlikehold.

Lokfører Jan Stefan Holme fra Nittedal var blant dem som møtte statsråden tirsdag, og Høyre-politikeren er svært fornøyd med overgangen til Flirt. Dette synet deler han med de 39 lokførerne på banestrekningen.

– Jeg koser meg med Flirt, sier Holme, som har ansvaret for opplæringen av lokførerne. Den tar til etter årsskiftet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags