Varsler nattestøy langs Gjøvikbanen

BLIR BRÅK: Bane Nor beklager at det vil bli nattebråk for beboere langs Gjøvikbanen i Grua-området når de i begynnelsen av mai skal gjøre utbedringsarbeider på skinnene.

BLIR BRÅK: Bane Nor beklager at det vil bli nattebråk for beboere langs Gjøvikbanen i Grua-området når de i begynnelsen av mai skal gjøre utbedringsarbeider på skinnene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Bane Nor vil i begynnelsen av mai arbeide på Gjøvikbanen og varsler om at det vil bli nattestøy på strekningen Grefsen til Grua mens de holder på.

DEL

Arbeidet som skal utføres er sporjustering og kjøring av ballastfordeler langs jernbanesporet, ifølge en melding fra Bane Nor. Til dette arbeidet vil det benyttes en skinnegående maskin, og selv om maskinen er støydempet så godt det lar seg gjøre, vil det likevel bli støy opp mot 80 dB for dem som bor nærmest jernbanelinjen.

At arbeidet gjøres om natta skyldes at Bane Nor ønsker å avvikle togtrafikken i perioden som normalt og beklager derfor at de må ta natta til hjelp. De vil sende ut nabovarsel til de berørte, og lover at støyen ikke bli langvarig.

Det er planlagt oppstart på Grefsen den 04.05 og med avslutning på Grua stasjon 07.05. Arbeid på strekningen Grefsen–Kjelsås utføres natten mellom den 04 og 05.05.

Arbeid på strekningen Hakadal – Stryken utføres natten mellom den 05 og 06.05, mens arbeidet på strekningen Bjørgeseter–Grua utføres natten mellom den 06 og 07.05.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.