Torsdag 2. desember spilte musikklinja på Hadeland vgs sin tradisjonelle julekonsert, denne gangen i Mariakirken. Det var kamp om billettene, noe to utsolgte konserter vitnet om.

Lite visste vi da at dette skulle bli en av de siste julekonsertene som kunne spilles for fulle hus i 2021. Konsertene var svært varierte med alt fra blåseensemble, damekor, mannskor, orgelsolo, klassisk gitar, jazzensemble mm.

Vi fikk høre låter som «Christmas time is here», «In the Wee Small Hours», og to ulike Ave Maria.

Den første er skrevet av Schubert og ble framført i duoformat på trombone og klassisk gitar, den andre er skrevet av Bach/Gounod framført på orgel hvor preludiet ble spilt på manualene, og Ave Maria i pedalene.

Under damekorets framførelse av klassikeren, «Rudolf er rød på nesen», fikk vi overraskelsesbesøk av nissen. Det hele ble avsluttet med fellesnummer hvor alle reiste seg og sang, «Deilig er jorden»

Det er VG3 musikk som arrangerer julekonserten i faget, «Instruksjon og ledelse»

De har sørget for god markedsføring, forhåndssalg av billetter, laget plakater og rigget scene med lyd og lys for å nevne noe. Takk til alle som bidro, både fra scenen og som publikum.

Det ble en vakker og fredfull konsert som satte standarden for en stemningsfull adventstid! Og takk til Alexander Time Lindberg og Marius Brunstad fra medielinja som tok bilder for oss.

Vi gleder oss allerede til neste års julekonsert, og ønsker med dette alle en riktig god jul, så sees vi i 2022 for nye kulturopplevelser.