GRAN: I fjor fikk Gran ungdomsskole 220.000 kroner til tuftepark fra «Aktivt sinn i en aktiv kropp» hos Fylkesmannen i Oppland, et skoleprosjekt der Sparebankstiftelsen DNB har gitt 15 millioner kroner til ungdomsskoleelever i Oppland.


Tufteparken består av 10 utendørs apparater som brukes til lek og trening.


Sparebankstiftelsen Gran har nå med sin gave på 100.000 kroner bidratt til at monteringen også blir finansiert og tufteparken kan settes opp om kort tid.

Klart til sommeren

– Vi har lagt vekt på at dette er et tilbud til alle elevene ved Gran ungdomsskole i tillegg til at anlegget vil være åpent for alle andre.

– Tufteparken er et lavterskeltilbud for uorganisert idrett og folkehelse. Hovedmålgruppen vår er barn og unge og vi synes det er fint at det også finnes uorganisert idrett på Hadeland, sier daglig leder Ivar Fjærtoft.

 
I fjor ga Sparebankstiftelsen Gran gaver til lokalmiljøet for 7 millioner kroner, og allerede i år er de oppe i 3 millioner.
– Vår visjon er å utløse gode krefter og bety en positiv forskjell for lokalsamfunnet vårt, slår Fjærtoft fast.

LES OGSÅ: Det er allerede planer og penger på plass for en tilsvarende park på Grua.


FAU-leder Anne Sigrid Hagen er veldig takknemlig.
– Det var utrolig morsom at Sparebankstiftelsen Gran fant søknaden vår interessant. Disse midlene er det vi manglet til monteringen. Nå er målet at vi skal ha tufteparken ferdigmontert 15. juni, for da kommer neste års 8. klasse på besøk her på skolen, forteller Hagen.

– Et tilbud for alle

Selve monteringen blir gjort på dugnad av FAU og i samarbeid med Gran Idrettslag.


9.-klassingene Lars Kristian Flaten (14), Marius Gjerdingen Myrdahl (15) og Madelen Hærum Østby (15) er veldig fornøyd med at tufteparken nå blir en realitet.


– Dette er et tilbud som kan brukes av alle, både på skolen og i fritiden. Det synes jeg er bra, sier Lars Kristian Flaten.


– Det er også fint at vi kan bruke det i gymmen og at vi får et nytt alternativ, sier Madelen Hærum Østby.


– Det er mange som har savna noe som dette. Jeg vet det er mange som liker å klatre, så da passer jo dette perfekt, avslutter Marius Gjerdingen Østby.