I overkant kreativt?

KREATIVE barnehageLØSNINGER: Men kanskje litt i overkant kreativt? Illustrasjonsfoto

KREATIVE barnehageLØSNINGER: Men kanskje litt i overkant kreativt? Illustrasjonsfoto

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

MeningerBarnehageopptakets første runde er gjennomført. Gran kommune meldte på sine hjemmesider den 13. mars at alle plassene i barnehagene i kommunen var besatt, og at samtlige barn med lovfestet rett til barnehageplass har fått et tilbud. Dog ikke alle i den barnehagen de ønsker. Her kunne man saktens ha skrevet at ikke alle har fått plass i de barnehagene de har ønsket seg. For sannheten er at selv med fem alternativer på ønskelista så har enkelte fått tilbud om plass i en barnehage de ikke har ønsket seg.


Da rådmannen orienterte politikerne om opptaket ble de orientert om at man hadde måttet ty til «kreative løsninger» for å komme i mål. I torsdagens avis kunne vi lese at disse kreative løsningene blant annet gikk på å øke kapasiteten i de eksisterende barnehagen. Barnehageleder Mona Mikalsen forteller at det for eksempel gir flere plasser i Bjørklund barnehage.

Avslag på femtevalget


Gran kommune har en åpenbar utfordring med årets opptak. Tallene er klare nok. Det er flere barn som har rett til barnehageplass, og det er 15 flere søkere enn det var i fjor.


Kommunen kan med rette si at de oppfyller lovens krav ved at alle som har rett til plass, har fått et tilbud. Men barnehageplass har noen flere sider enn som så. For en familie bosatt sør i Gran kommune, og som for eksempel pendler til Oslo for å komme seg på jobb, så kan barnehageplass på Bleiken være et tilbud som oppleves som dårlig egnet.


Ikke ett vondt ord sagt om utkantene. Men vi mener det må sikres god nok barnhagekapasitet i områdene der folk bor tettest. Det er ikke distriktspolitikk, men familiepolitikk. Det kan også argumenteres med å være god miljøpolitikk.
Alle kommunene på Hadeland ønsker å være attraktive å flytte til. Et godt barnehagetilbud i rimelig nærhet til der man bor vil være et viktig kriterium for familier med små barn. Mikalsen peker på at det er behov for flere plasser i Jaren/Brandbu-området. Vi mener politikerne har et ansvar for å sørge for at det kommer på plass. Selv om det vil smerte områder med lavere befolkningstetthet som også ønsker seg barnehager.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags